Frissen Fejérből

2021.09.23. 16:30

Az Art-díjas költőnővel beszélgettek Fehérváron

Szerda délután a Tarsoly Ifjúságért Egyesület szervezésében egy ingyenes rendezvényen vehettek részt a Kapualj fagyizóba látogatók, ahol találkozhattak Sipos Mária Art-díjas költővel, az Ősfehérvár Alkotóközösség vezetőjével. A beszélgetést Róka Gyula vezette.

Déri Brenda

A némileg kötetlen beszélgetésen az esemény moderátora arra kérte a költőt, hogy meséljen az ŐsfAlköz-ben, vagyis az Ősfehérvár Alkotóközösségben végzett munkájáról. Sipos Mari ugyanis az írás mellett e csoport vezetője is. A már évek óta működő alkotóközösség azon embereket tudhatja tagjai között, akik a művészetek kedvelői. Számos olyan amatőr alkotó is van köztük, akik elhivatottan hisznek az alkotás lényegi jelenségében.

Az írónő korábban úgy fogalmazott, hogy az ŐsfAlköz-tagok hobbi művészete örömművészet, mert megfelelési kényszer nélkül, örömből születik. Tagjai olyan írók, költők, versmondók, fotóművészek, művészek és kreatív alkotók, akik autodidakta módon művelik a művészet valamennyi ágát.

Az alkotóközösség célja, hogy ápolja és óvja a kulturális értékeket, így a hagyományőrzés sem áll távol tőlük, sőt találkozóik során igyekeznek megemlékezni a jelesebb napokról, a múltról. Nos, ilyen témákról esett szó a szerda késő délutáni beszélgetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában