Frissen Fejérből

2021.08.27. 09:50

Újabb fesztiválokon diadalmaskodott az Elfelejtett nemzedék

Aracsi Norbert háborús kisfilmje idáig is számos szakmai elismerést gyűjtött be, ezúttal újabb kettőt írhatnak fel az alkotók a listára.

Elekes Gergő

A Pákozdi Katonai Emlékparkban forgatott kisfilm, mely négy, lövészárokban rekedt magyar katona sorsát mutatja be, minden túlzás nélkül állítható, hogy fesztiválsiker, hiszen Csehországtól az Egyesült Királyságig számos díjat sikerült már idáig bezsebelnie. A sor pedig folytatódik, részben hazai elismerésekkel!

Augusztus 19-22 között rendezték meg Balatonszemesen a XII. Bujtor István Filmfesztivált, melyen Férfi szereplőként nyújtott drámai alakításáért különdíjban részesült Jászberényi Gábor.

Ezzel párhuzamosan az Elfelejtett nemzedék ismét egy csehországi megmérettetésen vett részt, a Prágai Nemzetközi Függetlenfilm Fesztiválon Cservák Zoltán színművészt Legjobb színész, Kalotai Dániel operatőrt pedig a Legjobb fényképezés kategóriájában jelölték.

Szívből gratulálunk az alkotóknak!

Kapcsolódó cikkek:

https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/a-nezo-is-ott-lesz-a-loveszarokban-szeptemberben-elkeszul-aracsi-norbert-uj-filmje-4255319/

https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/ujabb-fesztivalsiker-szombathely-dijaztak-aracsi-norbert-rendezo-film-5049038/

https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/fehervari-film-pragai-dijakkal-a-zsebben-4676626/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában