Frissen Fejérből

2021.08.10. 07:10

Felvidékről és Erdélyből jöttek a fiatalok a fehérvári színjátszótáborba

A Rákóczi Szövetség fiatal táborozói gőzerővel kezdték meg a próbákat a Koronázási Szertartásjátékhoz kapcsolódó előadásukra, de emellett a kikapcsolódásra is jut idejük.

Baráth Eszter

A programok listájának első helyén a próbák szerepelnek, melyek a Vörösmarty Színházban zajlanak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Felvidékről és Erdélyből jöttek azok a fiatalok, akik augusztus 8-án érkeztek meg Székesfehérvárra a Rákóczi Szövetség és a Vörösmarty Színház közös szervezésében megvalósuló színjátszótáborba. A táborozóknak mindössze egy hét áll rendelkezésükre ahhoz, hogy létrehozzanak egy fél­órás előadást, amely a Koronázási Szertartásjátékok eddigi produkcióiból merít ihletet. A történet valódi időutazást jelent a szereplőknek és a nézőknek egyaránt. Az előadást Lőrincz Zsuzsa írta, Egyed Attila beszédtechnika-foglalkozást tart a résztvevőknek, a koreográfiát pedig Molnár G. Nóra készíti.

A programok listájának első helyén a próbák szerepelnek, melyek a Vörösmarty Színházban zajlanak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A délutáni és estébe nyúló próbák mellett viszont fontos a kikapcsolódás is; Székesfehérvár történetét, történelmét és épített örökségeit is megismerhetik a táborozók. Hétfőn a város történelmi belvárosában vettek részt idegenvezetésen, amit egy történelmi kvíz követett. Ma délelőtt a Szent István Király Múzeum tárlatát tekintik meg a fiatalok, de a héten kisvonatos kiránduláson is részt vesznek, aminek a város nevezetességeinek bemutatása mellett a Bory-vár lesz az egyik állomása.

A programok listájának első helyén mégis a próbák szerepelnek, hiszen a tábor zárásaként háromszor is színpadra állnak a fiatalok. A darabot augusztus 14-én 20.00 órakor mutatják be a felújított Bartók Béla téren, majd 15-én és 16-án is ide várják a közönséget. A program ingyenesen látogatható, viszont regisztrációhoz és karszalaghoz kötött, amit telefonon, személyesen a színház jegyirodájában, vagy e-mailen keresztül lehet igényelni augusztus 11-ig, szerdáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában