Frissen Fejérből

2021.08.20. 11:41

Életképek címmel nyílt meg a fehérvári Mounier Noémi fotókiállítása a Lamberg-kastélyban

Augusztus 19-én a Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztivál nyitórendezvényeként mutatták be a Lamberg-kastélyban a székesfehérvári fotóművész, Mounier Noémi élete első kiállítását.

Elekes Gergő

A kétgyermekes családanya gyermekei minden apró rezzenését szeretné megörökíteni

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A Fejér Megyei Hírlapban rólam megjelent cikk miatt kerestek meg a szervezők a kiállítás lehetőségével kapcsolatban, amiért nem győzök hálás lenni! – mondta Mounier Noémi.

A hétköznap délutáni időpont ellenére is népes közönség gyűlt össze a kastély kertjében, ahol a megjelenteket Jónás Gabriella 'Gabó' gyönyörű hangja fogadta. Ezt követően Kovács Gergő, az intézmény igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd átadta a szót Mór alpolgármesterének, Czachesz Gábornak, aki elmondta, már hagyománnyá vált, hogy a Mórikumot minden évben egy kiállítás nyitja meg. Örömét fejezte ki abban, hogy a közönség soraiban több olyan művészt is felfedezett, akik korábban bemutatták már műveiket a városban, hiszen jelenlétük bizonyítja az alkotók egymás iránti tiszteletét.

Jónás Gabriella 'Gabó' (j) énekes minikoncertje vezette fel Mounier Noémi (szemben) kiállítását
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Bízom benne, hogy minél többen fogják megtekinteni ezt a kiállítást és vesznek részt a Mórikum programjain, ezzel is erősítve a kultúra és a borfogyasztás összekapcsolódását.

A tárlatot Nemes-Mihályi Erika grafikusművész nyitotta meg, aki beszédében elmondta, Mounier Noémit felnőttként ismerte meg, ekkor kötöttek szoros barátságot.

– Azonnal megfogott a benne rejlő őszinteség. Ez jelenik meg fotóin is, hiszen Noémi dokumentarista fotós, nem beállított képeket készít, hanem a Mounier-család hétköznapjainak egy-egy momentumait örökíti meg. Elkapja a mindennapokban rejlő csodát, ezáltal pedig nem csak egy családi albumot, hanem egy életművet is létrehozott.

A köszöntők után Gabó további két dallal varázsolta el a nagyérdeműt, és egy rövid ideig ő is méltatta az időközben kissé elérzékenyült kiállítót.

A kétgyermekes családanya gyermekei minden apró rezzenését szeretné megörökíteni
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A gyönyörű dallamok után aztán mindannyian bepillantást nyerhettünk a család életébe. Noémi hol fekete-fehér, hol színes köntösbe bújtatva tárja elénk gyermekei, Mila és Medox huncutságát, a horgászat szépségét vagy éppen a fantasztikus halloweeni kosztümöket, melyeket szintén saját maga készített. A korábban említett őszinteség valóban minden képen sugárzik, melyet mi sem bizonyít jobban, minthogy a felvételeket nézve az ember egy kicsit a saját emlékeibe, élményeibe is vissza tud utazni.

A kiállítást nyitvatartási időben egészen szeptember 19-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Lamberg-kastélyban.

Kapcsolódó cikk:

https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/mounier-noemi-szekesfehervar-fotos-grafikus-gorsium-4945981/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában