Frissen Fejérből

2021.08.27. 08:00

A járványhelyzet ellenére is sikeres évadot zár a Rátonyi Róbert Színház

A Rátonyi Róbert Színház megalakulását tavaly nyáron jelentették be. Az első évad ősszel el is indult, ám a szezont nehezített pályán futotta le a társulat, amely szombaton egy operett-musical gálaműsorral búcsúzik néhány hétre a közönségtől.

Borsányi Bea

Kállay Bori és Faragó András a Csárdáskirálynőben

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A színház társulata Csákvárt választotta otthonául, ahol az újonnan épült Floriana Könyvtár és Közösségi Ház színpadán lép fel rendszeresen, de nem kizárólagosan. Az első évad mindjárt „ütősen” indult: Kálmán Imre Csárdáskirálynőjével mutatkoztak be a közönségnek, akiknek már akkor maszkban kellett végignézni az előadást. Aztán november közepétől jött a zárás, amely egészen májusig lehetetlenné tette a további előadások megtartását. Amikor újraindult az élet, a Rátonyi Színház úgy döntött, igyekszik minden csákvári elmaradását bepótolni.

– Amennyire jól indult a történet számunkra, olyan fele- másan folytatódott. Új színházat beindítani, megszólítani az embereket, kialakítani a törzsközönséget, bejáratni a darabokat, a társulatot, hogy aztán előreléphessen, fejlődhessen, sosem egyszerű. A járvány okozta bizonytalanság azonban ezt tovább nehezítette. Ám bíztam abban, hogy a Csárdáskirálynő sikere után kitart a csákvári közönség lelkesedése – mondta Teremi Trixi, a Rátonyi Róbert Színház művészeti vezetője.

Amikor tavasz végén megnyithattak a színházak, a társulat vezetése úgy gondolta, új évadot kezdeni csak úgy lehet, ha lezárják a régit. Sikerült is minden elmaradt előadást bepótolni. – Nagyon hálás vagyok a csákvári közönségnek, hogy kitartottak mellettünk és nyáron a hőségben, akár hétköznap is eljöttek az előadásokra – árulta el a művészeti vezető.

Kállay Bori és Faragó András a Csárdáskirálynőben
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az elmaradt karácsonyi koncert helyett, és részben az évad lezárásaként rendezik meg most szombaton azt az operett-musical gálát, amelyen két „név”, Csengeri Attila és Mahó Andrea szórakoztatja a közönséget. Rajtuk kívül színpadra lép a fiatal és tehetséges Haraszti Elvira, valamint meglepetés-fellépők is lesznek. A kétszer ötvenperces műsorban ismert és népszerű musical-, illetve operettdalok hangzanak el, az előadást a színház tánckara teszi még élvezetesebbé. A gála kapcsán Teremi Trixi azt is elárulta: tervezik, hogy jövőre újévi koncerttel kezdik az évet: igazi nagyzenekaros, pezsgős, hamisítatlan operaházi hangulattal, amelyből szeretnének hagyományt teremteni Csákváron.

Az új évad októberben kezdődik. – Az előttünk álló szezon a zene jegyében telik majd, de az előadások között nemcsak operettet, hanem egyéb más zenés arabokat, zenés meséket is tervezünk. Úgy gondolom, a mögöttünk álló időszak után mindenkinek nagy szüksége van a feszültség- oldásra, a kikapcsolódásra, a feltöltődésre – mondta a művészeti vezető.

A program formálódik, szeptember közepére tervezik a várható előadások bejelentését, majd október közepe-vége táján indul az új évad. Reméljük, ezúttal a vírus nem húzza át a számításokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában