Frissen Fejérből

2021.07.19. 07:30

Újra megelevenedtek a kilencvenes évek a lajoskomáromi retrófesztiválon

Először szerveztek retrófesztivált a településen. Kozmix, Kozsó, Animal Cannibals. Hatalmas hangulatot teremtettek a régmúlt ma is energikus sztárjai.

Szücs Zsuzska

Ki ne ismerné Kozsót? Most is jó bulit csapott Lajoskomáromban

Fotó: Szücs Zsuzska / Fejér Megyei Hírlap

Szombat este nagy hírű vendégek érkeztek a faluba. A fesztiváltéren egész nap dodzsem és XXL extreme pörgő-forgó óriás hinta várta a szórakozni vágyó gyerekeket és felnőtteket.

A környezettudatosság jegyében a büfében vásárolt italokat nem papírpohárban, hanem repoharakban fogyaszthatták el a vendégek. A Vásártér estére aztán megtelt a retró zenék kedvelőivel. Dj Potó indította az estét, régi nagy kedvencekkel csalogatta az embereket a tánctérre. Az első nagy fellépő Kozsó és az Ámokfutók volt. Felcsendültek a 90-es évekből jól ismert számok. A koncert egy pontján Kozsó a kordonon kívülre lépett, hogy együtt énekelhesse közönségével a leghíresebb dalokat. A legszürreálisabb jelenet az volt, amikor a pódiumon az énekes mellett egy óriási felfújható delfin is megjelent.

Ki ne ismerné Kozsót? Most is jó bulit csapott Lajoskomáromban
Fotó: Szücs Zsuzska / Fejér Megyei Hírlap

A színpad 23 órától az Animal Cannibals tagjaié volt. Szellemiségükhöz híven, könnyeden és közvetlenül kapcsolódtak a közönséghez. Ricsipí és Qka MC csapata rap- és hiphopszámokkal hozták vissza a 90-es éveket Lajoskomáromba. A Józsefváros és a Budapest nyáron mellett természetesen a legnépszerűbb számuk, a Takarítónő is elhangzott. Már a kezdő dallamokat hatalmas tapsvihar követte.

Az este utolsó sztárfellépője a Kozmix volt. A tánctér pillanatok alatt megtelt, mindenki önfeledten szórakozott. Amikor felcsendült az ikonikus Kozmix a házban című dal, minden kéz egyszerre lendült a magasba. A három kulcsfellépő után újra Dj Potó vette a kezébe az irányítást. Hajnalig szolgáltatta a zenét a bulizó közönségnek. Fergeteges hangulat, tánc és felszabadultság jellemezte az első lajoskomáromi retró fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában