Frissen Fejérből

2021.07.23. 16:00

Tartalmas a nyár a móri Lamberg-kastély Művelődési Központ jóvoltából

A Lamberg-kastély Művelődési Központ mindent elkövet, hogy tartalmasan teljen a nyár valamennyi városlakó számára. Nemrég fejeződött be egy művészeti rendezvény, de máris újabb eseményekre hívják a környék lakóit.

Palocsai Jenő

Másfél éves járványszünet után a móri fúvósok is a kastélyban léptek fel először sokak nagy örömére

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A nyárral kapcsolatban Kovács Gergővel beszélgettünk. A Lamberg-kastély Művelődési Központ igazgatója elmondta: – Most lett vége a Public Artnak, mely az elmúlt 8 évben már beépült az emberek tudatába, így keresik a Szent István parkban készült alkotásokat.

Az installációk egy része még most is látható a fák alatt, de a munka nem áll meg, ezért mi megyünk tovább a nyár folyamán a tervezett programokkal. Mind a két sorozatunk folytatódik egymással párhuzamosan, a következő nagyszabású rendezvényünk az augusztus 20-hoz kapcsolódó Mórikum Kultúrfröccs Fesztivál, aminek programját éppen ma, július 21-én osztottuk meg a közönséggel.

Másfél éves járványszünet után a móri fúvósok is a kastélyban léptek fel először sokak nagy örömére
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Mint megtudtuk, az egyik sorozat, a Nyári Zenei Estek Móron, melynek legújabb vendége a július 25-én, este, 18 órakor fellépő 3FALU BANDA lesz. Közben folytatódik a KisUdvari Koncertek sorozat is, melynek mostani fellépői a Lázár Tesók lesznek. Őket, Domokost és Ágostont, az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismerhetik sokan.

Fellép július 29-én a Miskolci gyökerek előadással Aranyosi Péter és Vida Péter is a kastély udvarán, miközben a benti kiállítóteremben továbbra is látogatható Hegyaljai Tünde és Józsa-Szaka Kata nemezkészítő iparművészek Szálról szálra, színről színre című közös tárlata, igaz, már csak augusztus 8-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában