két részből álló

2021.07.01. 21:00

Népi mesterségek foglalkozássorozat indul

Kétrészes programot hirdetett a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár a népi mesterségek megismertetésére – értesültünk Székesfehérvár város honlapjáról.

FMH

A Csoóri Sándor Alap támogatásával megvalósuló sorozat első, „Alkossunk csuhéból!” elnevezésű részében 2021. július 3-án, szombaton 16 órától a csuhézás és a gyékényszövés lesz a téma, emellett hangszerbemutató és népi játékok gazdagítják a programot. A résztvevők Komendó Gabriella vezetésével megismerkednek a csuhézás és gyékényszövés technikáival, különböző módszerek alkalmazásával kis dísztárgyakat készíthetnek, míg Bergerné Szőnyi Anna és Varró János a népi hangszerek, játékok és dallamok világába kalauzolják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. A programot a szervezők minden korosztálynak ajánlják

A második alkalommal, vagyis 2021. július 31-én a résztvevők az agyagozás rejlelmeibe nyerhetnek betekintést. A komplex népi foglalkozássorozat célja, hogy a vendégek megismerkedjenek a népi mesterségekkel, és vidáman, hasznosan töltsenek el két órát a népi játékok, hangszerek világában. A belépés díjtalan, de előzetes bejelentkezéshez, regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött. A workshopra történő jelentkezés az [email protected] e-mail címen vagy a +36 22 501 161-es telefonszámon lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában