Károlyi József Alapítvány

2021.07.08. 15:00

Hatodszor a zene nyári akadémiája

Hatodik alkalommal tartja meg a Károlyi József Alapítvány azt a zenés eseményt, melyen kiváló együttesek, zenészek és professzorok segítségével ismerkedhetnek.

Palocsai Jenő

Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész ötlete nyomán és művészeti vezetésével vasárnap újraindul az Echo Nyári Akadémia a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban.

A hatodik alkalommal megrendezett, Weiner Leó nevéhez kötődő tradíció, a magyar kamarazenei hagyomány évről évre egyre több érdeklődőt vonz a nyári kurzusra.

Az Echo Nyári Akadémia három professzora, Kováts Péter hegedűművész, Varga István gordonkaművész, valamint Fülei Balázs zongoraművész július 11-én este nyolc órakor nyitókoncertet ad a kastély kiváló akusztikájú koncerttermében. Természetesen ez csak a kezdet, hiszen az akadémia ideje alatt több koncert közül is válogathatnak az érdeklődők, ki-ki ízlése szerint. A tervek szerint július 13-án 20 órakor a Muzsikás együttes, július 14-én hasonló esti időpontban pedig a K orossy Quartet lép majd színpadra. Itt akik tanítják, azok tudják is a szakma minden fortélyát, így idén sem maradhatnak el az akadémia résztvevőinek és tanárainak kávékoncertjei sem.

A kastélytól megtudtuk, hogy az említett el őadásokon túl július 13. és 15. között mindennap 15 órakor ingyenes koncertek várják a zene szerelmeseit. Az akadémia egy zárókoncerttel ér véget július 17-én este nyolckor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában