Frissen Fejérből

2021.07.05. 14:00

Élénk érdeklődés övezi a Közösségépítő kultúránk elnevezésű programsorozatot

Élénk érdeklődés övezi megyénkben a Nemzeti Művelődési Intézet Közösségépítő kultúránk elnevezésű programsorozatát: június 10. és július 9. között a megye 53 településéről 62 közösség – mintegy 1300 résztvevő – fogadta el a meghívást, hogy ingyenes autóbuszos kiránduláson szerezzen szép élményeket, fedezzen fel lakóhelyétől távolabb eső tájakat, ismerjen meg kulturális intézményeket.

FMH

Autóbuszra fel! Kirándulók Lakitelken, a Nemzeti Művelődési Intézet új székházánál Fotó: NMI

Színházi előadás, ebéd és körséta, a helyszín megismerése szerepel a programban – tájékoztatta lapunkat Kiss Dorottya, a Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóságának vezetője. Két úti cél közül lehetett választani. Az egyik kirándulás Lakitelekre, a Népfőiskola Alapítvány területére, és az alapítvány által létrehozott, Nemzeti Művelődési Intézet központjába kalauzol. A másik kiránduláson pedig Kápolnásnyékre, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola eseményközpontjához utaznak a résztvevők.

Népfőiskolák Lakitelken, Kápolnásnyéken

A Lakitelek Népfőiskola területén a csoportok bejárják a Hungaricum ligetet, megismerkednek a népfőiskolához tartozó épületekkel. Itt szálláshelyek, vendéglők találhatók, ugyanakkor a kínálatban szerepel rekreációs központ gyógyfürdővel, tanuszodával, de borkatedrálissal, kápolnával, bibliaházzal, szoborkerttel is találkozhatnak. A kirándulóknak a Nemzeti Művelődési Intézet tavaly elkészült lakitelki székházát az intézet Fejér megyei irodájának munkatársai mutatják be.

Autóbuszra fel! Kirándulók Lakitelken, a Nemzeti Művelődési Intézet új székházánál
Fotó: NMI

Sokan jelentkeztek Fejér megyéből a kápolnásnyéki tanulmányútra is, ahol a csoportok a Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon láthatnak egy-egy táncelőadást vagy prózai színházi produkciót (a program időpontonként más és más). Emellett megtekintik a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola eseményközpontját. Körsétán kalauzolják a csoportokat a nyéki sörfőzdében, a Halász-kastélyban és a parkban; szabad programként a résztvevők felkereshetik a Vörösmarty-emlékházat és a Liszt-művészházat is – tudtuk meg Kiss Dorottyától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában