Frissen Fejérből

2021.07.26. 08:00

Dörrenő fegyverek, csattanós poénok a Művészkorzón

Hagyományőrzők hangosan dörrenő fegyverekkel, színészek hangos nevetést keltő kabaréjelenetek csattanós poénjaival. Ez volt a július 24-i Művészkorzó a Városház téren.

Majer Tamás

Az esemény zavartalanul zajlott: golyó senkit sem sebzett meg

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A színészek a Vörösmarty Színház társulatának színművészei voltak: Varga Lili és Kádas József. Két fiatal művész; nagy nevek már mindketten. Könnyed, de nem könnyű műfajjal rukkoltak elő, kabarét hoztak magukkal. Sinkó Péter Jelenetek egy házasságból című írásából olvastak fel, adtak elő részleteket.

Az esemény zavartalanul zajlott: golyó senkit sem sebzett meg
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A hagyományőrzők az I. András Király Lovagrend tagjai voltak. Vezetőjük, Bencze Tamás nagymester kalauzolta az akkor éppen középkori hangulatba révedt közönséget. Ahogy ilyenkor lenni szokott, az óriásbábok is megjelentek a belváros terein, utcáin. Géza fejedelem és felesége, Sarolt, valamint Szent Erzsébet és Szent Margit elé „járulhattak a hívek”.

A szombat délutáni rendezvény azután a Zichy ligetben folytatódott, a zenepavilonnál. Furulyakoncertet hallgathattak a székesfehérváriak. A Fio­ri Musicali furulyaegyüttes lépett föl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában