Frissen Fejérből

2021.06.11. 12:00

Vakcina a léleknek – Könyv- és fotókiállítás nyílt Fehérváron

Gondolatok és városképek találkoznak Csitáry-Hock Tamás Lélekvakcina című kötetében. A képekből rendezett tárlat a Márványudvar bejáratánál megtekinthető.

Héjj Vivien

Csitáry-Hock Tamás (j) könyveiből Pázmándi Éva (b) olvasott fel

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

„Csak egy vakcina hiányzik. Amivel az egész emberiséget be kell oltani. De nem a testet. A lelket kell beoltani. Nem egyszer, nem kétszer. Naponta. Naponta többször. Mindig. Széppel, jóval, örömmel, boldogsággal” – idézte a tárlat megnyitóján Lehrner Zsolt alpolgármeter Csitáry-Hock Tamás sorait.

– Ez egy meghatározó pillanat Székesfehérvár életében – kezdte Ráczné Földi Judit önkormányzati képviselő. – Egy olyan kiállítás nyílik, ami könyv- és fotókiállítás egyben. Ilyenre még nem volt példa. Az elmúlt másfél évben Csitáry-Hock Tamás meghatározó szerepet töltött be a város életében. Azt gondolom, azok a versek és fotók, amelyeket a közösségi médiában posztolt, mindannyiunknak erőt adtak ahhoz, hogy ezt a másfél éves vírusidőszakot átvészeljük. Sok ilyen ember kell a városba.

Csitáry-Hock Tamás (j) könyveiből Pázmándi Éva (b) olvasott fel
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Lehrner Zsolt alpolgármester beszédében felidézte, tizenegy évvel ezelőtt jelent meg Csitáry-Hock első, a lélek apró rezdüléseit megörökítő gondolatgyűjteménye, amely hamar utat talált az olvasók szívéhez.

– Az itt látható idézetek, a családi élet egy-egy szép emlékét őrző fotók, vagy éppen egy különleges pillanatot megörökítő táj- és városképek bepillantást engednek az alkotó lelkébe. Amelyben, ezek alapján úgy tűnik, rend és nyugalom van – fogalmazott.

Csitáry-Hock Tamás elmondta, álmában sem gondolta volna, hogy fotóiból egyszer kiállítás lesz. Hozzátette, az éjszakai képeket kedvtelésből készítette és posztolta a közösségi oldalra. A közönség biztatására aztán csokorba szedte fotóit és az elmúlt tíz évben megjelent válogatott írásait, így született meg a Lélekvakcina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában