tábor

2021.06.10. 21:00

Színjáték más néven, de három turnusban

Immáron 5. alkalommal nyitja meg kapuit a színház iránt érdeklődő fiatalok előtt a dunaújvárosi színjátszó tábor.

Balla Tibor

A Polgár Lilla - Gasparik Gábor házaspár most is ott lesz

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az eddig a Bartók égisze alatt működő esemény neve (Violin Színjátszó Tábor) és helyszíne (Dunaújváros, Kallós Dezső utca 1/1.) megváltozott ugyan, de a szervező csapat ugyanaz maradt. A tábort Polgár Lilla, Gasparik Gábor és Molnár Stefánia színészek (a Violin Alapfokú Művészeti Iskola színjáték tanszakának pedagógusai), valamint Dubai Péter, Dubainé Siegrist Cecília és Szekeres Petra, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza munkatársai vezetik.

Az általános iskolások mellett a középiskolás fiatalok jelentkezését is várják, ugyanis a jelentkezési korhatár 6–21 éves korig terjed. A színjátszó tábor remek lehetőség azoknak is, akik a jövőben a Violin Alapfokú Művészeti Iskola színjáték tanszakán kívánnak tanulni, hisz bepillantást nyerhetnek az ott folyó munkába. A tábor utolsó napja a szokásoknak megfelelően egy bemutatóval zárul, ahol a hét alkotásaiból adnak ízelítőt a fiatalok. Erre az alkalomra szeretettel várják majd a szülőket, érdeklődőket.

A Polgár Lilla – Gasparik Gábor házaspár most is ott lesz
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A gyermekek a hét során zenés, drámapedagógiai, színjátékos és kreatív foglalkozásokon vehetnek részt. A 3. turnusban a kreatív foglalkozás idősávjában is színjátékos foglalkozást tartanak majd.

A tábor ideje alatt napi háromszori étkezést biztosítanak, mégpedig úgy, hogy a tíz­órait és az uzsonnát a Széchenyi Pékség biztosítja, ebédelni a közeli Campus étterembe mennek majd. Külön kiemelendő, hogy az ételérzékeny gyermekek étkeztetését is tudják vállalni. Mindemellett a tábor zárásakor egy kis emlékkel kedveskednek majd a gyerekeknek.

A járványügyi helyzet miatt most még fokozottabban kell figyelniük az alapvető higiénés szabályok betartására, legyen szó a 1,5 m-es távolságtartásról vagy a rendszeres kézmosásról, fertőtlenítésről. Az ehhez szükséges fertőtlenítőszereket a tábor természetesen biztosítja. Lehetőség szerint jó idő esetén a foglalkozásokat szabad levegőn tartják.

A tábor létszáma korlátozott, maximum 20 főt tudnak fogadni turnusonként! Az 1. turnus (6–9 éveseknek) június 28. és július 2., a 2. turnus (14–21 éveseknek) július 5. és 9., a 3. turnus (10–13 éveseknek) július 12. és 16. között zajlik majd. Jelentkezési határidő: június 14., hétfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában