Frissen Fejérből

2021.06.02. 07:30

Koncert a gladiátorok városában – Rómába indul a Kákics zenekar

Másfél éve húzódik a fellépés, köszönhetően a koronavírus-járványnak, ám június 3-án magyar dallamok fognak felcsendülni a Római Magyar Akadémián.

Elekes Gergő

A tesztek negatívak, irány Róma!

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Az elmúlt másfél évben nem igazán adhattunk hírt fellépésekről, ez alól pedig a Kákics sem volt kivétel. A várakozó időszakban sem tétlenkedtek azonban, tavaly decemberben betlehemezős kisfilmet forgattak, a Táncház napjára a Móri Forgatós Néptáncegyüttesnek is készítettek egy műsort, valamint a Hagyományok Házának pályázatára egy egészestés koncertfelvétel és egy új zenei album is kikerült a kezük alól.

A zenekar életében nagy változást jelentett, hogy énekesnőjük, Varga Evelin édesanya lett, életét pedig Kolozsváron fogja folytatni. Berki Lilla lett az új énekes, így vele indulnak el az Örök Városba, ahol a nemzeti összetartozás napjának alkalmából lépnek fel csütörtökön a Római Magyar Akadémián. Tárnok Ákos zenekarvezetőtől megtudtuk, a másfél órás műsorban többek között határon túli magyarok zenéje is megjelenik, azért pedig, hogy az olasz közönség számára is élvezetes és informatív legyen a koncert, archív fotókat és olasz leírásokat vetítenek ki a muzsikálás közben. Székesfehérvárnak kiemelt szerepet szánnak a performansz során, hiszen egy komplett zenei blokk, az I. világháborús katonadalok fognak szólni a koronázóvárosban állomásozó 17-es honvéd gyalogezredről.

A tesztek negatívak, irány Róma!
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Azért, hogy ez a koncert megvalósulhasson, a zenekar 4 tagjának, Berki Lillának, Kossa Benedeknek, Horváth Árpádnak, Tárnok Ákosnak, valamint a vendég közreműködő Király Dávidnak is egy 48 óránál nem régebbi koronavírus-tesztet kellett elvégeztetnie. A kis csapat szerdán vág neki az útnak és négy napot töltenek el a városban.

A jövővel kapcsolatban megtudtuk, mozgalmas nyár vár a Kákicsra, hiszen fellépnek többek között a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztiválon, júniusban a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek szünetében rendezett kulturális programok közül az egyik koncertet ők adják Bicskén, Szent Iván éjszakáján Vasváron lépnek színpadra, augusztusban Balatonkenese vendégszeretetét élvezhetik, és természetesen a fehérvári Tűzzel-Vassal fesztiválról sem maradhatnak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában