Frissen Fejérből

2021.06.20. 07:01

Játszottak a tűzzel a Velencei-tónál

Játszottak a tűzzel és a magassággal – a Circum Aurora Légtánc és Tűzszínház produkciója szó szerint fényt hozott a Velencei-tavi sötétségbe szombaton este azzal a látványos produkcióval, amely a Holdfény vízi színház nyitánya lett volna eredetileg, de végül a pénteken kezdődő pálinkafesztivál előhírnökévé vált. A Hajnal Mozgástér akrobatái „ég és föld között” a fantázia világába invitálták a nézőket.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Gárdonyban, a Nautis Hotel mellett felújították a mólót, melyet az önkormányzat vízi színpadként szeretne használni az idei nyártól. Ennek lett volna a nyitóeseménye a szombat esti Hajnal Mozgástér különleges műsora. Ám technikai okok miatt – hogy ne zavarják a közelben pihenő sportolók nyugalmát – áttették a produkció helyszínét a páraszökőkúthoz, ahol szintén szép nagy tér állt a táncosok rendelkezésére. A felavatás így elmaradt – mondta el Ocsenás Katalin, a rendezvény szervezője –, de sort kerítenek rá június 26-án, a Magyar Rádió szimfonikus zenekara koncertjével, melyet már a megújult mólón – a Holdfény vízi színházban – tartanak majd.

 

A képre kattintva galéria nyílik:

 

 

 

 

 

– Szeretnénk ott kéthetente koncerteket rendezni, a péntek esti hangtárlat programjai mellett. Ez a produkció előhírnöke a június 25–27-e között megrendezendő XIII. velencei-tavi hal-, vad- bor- és pálinkafesztiválnak, ahol szintén láthatók lesznek a tűzzsonglőr és akrobata lányok és varázslatos előadásuk – mondta Ocsenás Katalin.

Molnár Hajnalkának, a Hajnal Mozgástér vezetőjének otthona a Velencei-tó, így sokan ismerik, de a térségen kívül is, ugyanis több légakrobata- és tűzzsonglőr-generációt nevelt már ki az elmúlt évtizedekben. A szombati látványos, flashmob jellegű előadásra nagyon sokan kíváncsiak voltak, a tűz, a magasság és az izgalom ezúttal is nagy sikert aratott a nyári éjszakában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában