fotográfiák, kabaré és májusfa

2021.05.04. 07:40

Szabadban és online is zajlottak a programok: szentgyörgyi napok, másképp

A megszokottól eltérő módon valósult meg az idén a településen a több évtizedes múlttal rendelkező Szentgyörgyi napok programsorozata. A járványhelyzetre való tekintettel szabadtéri és online események váltották egymást Szent György napjától május elsejéig.

V. Varga József

Rejtő Jenő-est a MASZK előadásában – A három légionista jelenetben Orbán Klára és Tóth Balázs Fotó: VV (archív)

- A nagy sikerű Szentgyörgy Retro online fotográfiagyűjtemény darabjaiból utcakiállítás készült a falu több pontján, az adott helyszínhez kapcsolódva. A fotók kiegészültek egy kvízzel, hiszen minden állomáson egy-egy kérdést is feltettünk – mondta el lapunknak Kiss Péter, az Eötvös Károly Művelődési Ház és Könyvtár megbízott igazgatója. A hét leforgása alatt több tucatnyian tekintették meg a régi fotográfiákat, és nagyon sokan a feltett kérdésekre is választ adtak. A helyes megfejtők között három szerencsés is ajándékban részesül majd. A sorsolásokra és az eredményhirdetésekre ezen a héten kerül majd sor, hiszen hétfőtől újra kinyithatta kapuit a könyvtár, sokak nagy örömére.

Sorsolás és eredmények kihirdetése. Kinyitott a könyvtár is

A művelődési ház mögötti „kiserdő” adott otthont az Objektíven keresztül című fotókiállításnak, amelyet a Föld napja alkalmából hirdettek meg. Csodálatos fotók érkeztek, amelyek igazán sok érdeklődőt vonzottak ki a friss levegőre. A nézelődők szavazhattak is kedvenceikre, így a szavazatok alapján dől majd el, hogy ki állhat fel a képzeletbeli dobogó egyes fokaira. A kabaré sem maradhatott el, hiszen MASZK – a Mezőszentgyörgyi Amatőr Színjátszó Kör – nélkül nincs Szentgyörgyi napok. Az elmúlt évek előadásaiból állt volna össze egy válogatás, de olyan nehéznek bizonyult a választás, hogy az elmúlt évek összes előadása felkerült a népszerű videómegosztóra. Itt aztán mindenki talált kedvére valót, és kacarászhatott a képernyő előtt. Szent György napjához sárkány is dukál, így a gyerekeknek a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Sárkánymese című előadására építve hirdették meg a rajzversenyt. Több ifjú vette a kezébe a ceruzát, és papírra vetette, pontosabban rajzolta élményeit.

Rejtő Jenő-est a MASZK előadásában – A három légionista jelenetben
Orbán Klára és Tóth Balázs Fotó: VV (archív)

A beérkezett művekből még a hét folyamán kerítés- kiállítást rendeznek a könyvtárnál. Minden nevező megkapta a jutalmát csokoládé formában, és a zsűri a napokban a három legszebb rajzot is kiválasztja, így a három szerencsés alkotó további ajándékkal gazdagodik majd. A májusfa feldíszítése is elmaradhatatlan része a hét történéseinek, a lelkes önkéntesek pénteken- szintén a megszokottól eltérően -, a könyvtárral szemben díszítették fel színes szalagokkal a májusfát, melyre a lakosoktól titkos üzeneteket, kívánságokat is vártak. – Sikerrel zárult a hét, a rendhagyó programelemek sok lakost megmozgattak. Bízunk abban, hogy jövőre már visszatérhetünk a régi kerékvágásba – tette hozzá Kiss Péter megbízott igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában