Frissen Fejérből

2021.05.25. 07:15

Pályázatot hirdetettek a Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai

Játszótér itt, nagy zöld terület ott, avagy Előszálláson törekednek arra, hogy a településen már csak a környezet miatt is jó legyen élni.

Szanyi-Nagy Judit

Céljuk, hogy mindig szép, gondozott legyen az élettér Fotó: Előszállás közösségi oldal

E szellemben a zöldség-gyümölcs bolt elé például új virágok kerültek, de a terület gazdái nemcsak a kertészet „urának”, hanem az önkormányzatnak is köszönetet mondtak – utóbbinak a közeli tér rendben tartásáért.

Ezért, vagy másért, de ha szeretik Előszállást, legalább a helyieknek mindenképpen érdemes pályázniuk. A falu 93. születésnapját ünneplendő több kategóriában is pályázatot hirdettek a Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai. Ez alapján kézműves alkotásokat (festmény, rajz) vagy irodalmi alkotásokat (vers, esetleg novella) várnak három korcsoportban: általános iskolás (7–14 éves korig), középiskolás (15–18 éves korig), illetve felnőtt.

A pályázók alkotásai Előszálláshoz kell, hogy kötődjenek: a festmény vagy rajz a település egy jellegzetes pontját ábrázolja, míg a vers vagy novella a településen játszódjon, ahhoz fűződő érzéseket közvetítsen. Ezek az alapelőírások.

Céljuk, hogy mindig szép, gondozott legyen az élettér Fotó: Előszállás közösségi oldal

A pályázatokat papíron (kézzel, géppel), zárt borítékban, valamint személyesen adhatják le a kreatív alkotásra kész személyek, Tábiné Nyúl Gabriella intézményvezetőnek címezve, augusztus 31-éig.

A kiemelkedő kézműves alkotásokat a későbbiekben kiállítanák a művelődési házban, a legjobb irodalmi művek alkotóinak szerzeményeit pedig maguk a szerzők olvashatnák fel, s azok – igény szerint – videó formájában felkerülhetnének a település közösségi oldalára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában