Frissen Fejérből

2021.05.23. 18:15

Gyereknapi műsorral készül a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház

A Bartók Ünnep elnevezésű előadássorozatban a színház művészei megemlékeztek már a Költészet napjáról, köszöntötték az édesanyákat, és most a gyereknek szeretnének kedveskedni egy online verses előadással.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Előre felvett és megszerkesztett videón dolgozik a színház csapata, ehhez pedig a héten készítették a felvételeket. A szombati munkálatokra mi is ellátogattunk. Miközben a stáb tagjai jó hangulatban készülődtek a felvételre, Őze Áron, a teátrum igazgatója mesélt nekünk a produkcióról.

-A gyermekek kihagyhatatlanok, ők a jövő közönsége! Eddig is fokozottan helyeztük rájuk a fókuszt, a legkisebbektől kezdve a középiskolásokig. A mostani előadásban Szűcs Kinga színésznő gyermekverseit adják elő a társulat tagjai. Olyan alkotásokról van szó, amelyek nemcsak a gyermekeknek szólnak. Játékos és tanulságos írások ezek, mindemellett a fiatal célközönségét felnőttként kezelik- mondta az igazgató, aki az előadás rendezője is.

Kiválasztotta a színészeket: Ivanics Tamás, Polgár Lilla, Jegercsik Csaba, Ágoston Péter, Kovács Vanda, Ozsgyáni Mihály, Kecskés Tímea, Géczi Zoltán, Holecskó Orsolya, Hajmási Dávid, Auksz Éva, Gasparik Gábor, Hermányi Mariann és Szina Kinga alkotja a csapatot. Innentől kezdve pedig Szűcs Kinga választotta ki a verseket az előadókhoz. A verses műsort Szina Kinga festményeivel illusztrálják.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A gyermeknapi előadást május 30-án 20 órakor fogják bemutatni a színház online felületén. Az ünnepi sorozat zárórészét a pedagógusnap alkalmából szervezik majd meg.

Őze Áronnal arról is beszélgettünk, hogy a járványügyi helyzet miatt jelentős szerepet kaptak az internetes felületek, platformok. Többek között a színházat is arra predesztinálta a pandémiás időszak, hogy az online programokon keresztül szólítsák meg a közönséget.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

-Számomra nagyon érdekes és izgalmas az, hogy tulajdonképpen egy gombnyomással a világon bárhol elérhető egy Bartók-darab. Úgy vélem, hogy a virtuális tér stream előadásai képezhetik színházunk eszköztárát a jövőben is, de csak a közönséggel együtt, hiszen nélkülük nincs színház! Igyekeztük kihasználni a lehetőségeket arra, hogy kapcsolatban maradjunk velük, nem engedtük el a kezüket, és bár elindítottuk a Virtuális Színházat a járványügyi helyzet alatt, de nélkülük üresség volt, hiányoznak is nekünk- mondta Őze Áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában