Határon innen és túl

2021.04.26. 07:20

Újra nemzetközivé vált a tordasi Hangyafeszt!

Idén is nemzetközivé avanzsálódott a több éve, hagyományteremtő szándékkal indított Tordasi Ifjúsági Hangya Fesztivál, hiszen Erdélyből is többen küldtek pályaműveket a kis művészpalánták.

Kecskés Zoltán

A 10 éves, erdélyi (Bögöz) Vajna Anna „Az én maszkom” c. alkotása

Fotó: Hangya Művelődési Ház

A Ki mit tud? jellegű megmérettetést a járványhelyzet miatt a tavalyihoz hasonlóan ebben az évben is online keretek között hirdették meg a szervezők. A Tordasi Ifjúsági Hangya Fesztivál hagyományosan a költészet napján, április 11-én vette kezdetét, amelyre egészen április végéig várják a szervezők a produktumokat a [email protected] címre.

Szinte „bármilyen kategóriában” (fotó, videó, zene, mese, rajz, tánc, énekvers) megmutathatják tehetségüket az ifjú művészpalánták, a témáknak csak a képzelet szabhat határt.

A 10 éves, erdélyi (Bögöz) Vajna Anna „Az én maszkom” c. alkotása
Fotó: Hangya Művelődési Ház

Az eddig beérkezett anyagok közül Nagykovácsit képviselve a 15 éves Szirtes Marcell énekes videója a legnépszerűbb a művelődési ház közösségi oldalán, de a 10 éves Vajna Anna rajza is igazán sokatmondó – mondta el megkeresésünkre a Hangya Művelődési Ház vezetője, Éger László, aki hozzátette, belátható közelségbe került, még ha limitált formában is a lakosokkal, közönséggel való személyes találkozás, így az új programok bevezetése is, amelyek teljessé teszik egy művelődési intézmény életét, valamint a mikro- és makroközösségek mindennapjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában