mindenki megtalálhatja a számítását

2021.04.28. 07:30

A Győry-kastély több ízben ad helyszínt kulturális rendelvényeknek

A község ékszerdoboza, a Győry-kastély ad több ízben helyszínt kulturális rendelvényeknek – ezzel kapcsolatosan adott ki tájékoztatót Perkáta.

Korondy Tamás

Számos érdekes programnak ad ismét otthont a Győry-kastély

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-Archív

– A pandémia okozta helyzet miatt, sajnos hónapok óta nem fogadhattunk vendégeket a művelődési intézményeinkben. A személyes találkozás hiányában a közösségi média felületén tudunk csak üzenni a településünk kulturális élete iránt érdeklődőknek. Érdekes tartalmakkal és színes programokkal készülünk annak a reményében, hogy júniusban már személyesen is üdvözölhetjük a kastélyba látogatókat – tájékozatott Lászlóné Szabó Edit, a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. vezetője a település hivatalos honlapjában megjelent programajánlójában.

A következő két hónap eseményei közül érdemes megemlíteni a madarak és fák napja alkalmából a Fotók Perkáta élővilágából című pályázatot, melyet gyermekek és felnőttek részére hirdetnek meg. A pályázat jelen pillanatban is tart, időtartama április 21-től május 5-ig. A pályázaton saját készítésű fotókkal, képekkel lehet jelentkezni a [email protected] e-mail-címen. A művekből virtuális bemutatót is készítenek, melynek időpontja május 10., a madarak és fák napja.

Számos érdekes programnak ad ismét otthont a Győry-kastély
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-Archív

Emellett hamarosan részesei lehetünk a május 10-én kezdődő Közösségek hete 2021 országos programsorozatnak. Izgalmas, több korosztályt is megszólító pályázatokkal, könyvtári új platformmal, valamint a Könyv-Vár projekt munkálatait bemutató virtuális sétával készül a VELED az ifjúságért – Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, a Perkátai ÁMK és az előbb már említett Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.

A naptári nyár beköszöntével Trianon 101. évfordulójára emlékeznek a településen a Perkátai ÁMK és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület jóvoltából – emlékelőadással várják az érdeklődőket a Győry-kastélyba, a Trianon-emlékkiállítás termébe június 4. 17 órakor. Az előadó Horváth Béla történész lesz.

Ezt követően Kiss-Kovács Klári fazekasművész agyagcsodáinak kiállítására kerül sor a Győry-kastélyban, előreláthatólag június közepén. A zene ünnepén, június 21-én virtuális összeállítással is megemlékeznek a jeles zeneszerzők születésének évfordulóiról: a 210 éve született Liszt Ferencről, a 140 éve született Bartók Béláról és a 100. évforduló alkalmából, Cziffra György zongoraművészről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában