Frissen Fejérből

2021.04.09. 16:56

Faragj verset, esetleg szelfizz a költészet napjára!

A magyar költészet napja alkalmából versíró pályázatot hirdet a József Attila Könyvtár korhatár nélkül. Arra kérik az olvasókat, hogy írjanak verset a 10 megadott szó felhasználásával, küldjék el a könyvárnak, és ezzel nyerjenek verseskötetet. Fontos kitétel, hogy a megadott szavak mindegyike szerepeljen a költeményben, akár ragozott formában is.

Balla Tibor/DH

A József Attila Könyvtár két felhívást is közzétett

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek a szavak felnőtteknek (14 éven felülieknek): gömbölyít, gyufa, rettentő, palack, szuszog, kártya, szekér, citrom, bácsi, hárfa. Gyerekeknek (14 éves korig) pedig: cinege, robot, hajszál, postás, csíkos, spenót, csónak, rohan, harsog, kíváncsi. A verseket bármilyen témában és terjedelemben, Word-dokumentumban vagy PDF-formátumban várják az [email protected] e-mail-címre. Kérik, az e-mailben tüntessék fel a nevüket és az életkorukat!

A beérkezett műveket szakmai zsűri értékeli. Beküldési határidő 2021. április 11., vasárnap, eredményhirdetés 2021. április 19., hétfő.

A tét ingyenes beiratkozás, hosszabbítás, ajándékkönyvek, ajándéktárgyak.

A József Attila Könyvtár két felhívást is közzétett
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Másik felhívásuk arra buzdít, hogy szelfizzenek a könyvtárnál kedvenc versükkel! „Gyere a könyvtár elé, írd le a kihelyezett színes lapok egyikére kedvenc versidézetedet, fűzd fel az ott található szalagra, készíts szelfit a verseddel, töltsd fel a Facebookra az elkészült képet a #posztolj­versetjakd hashtaggel, és a posztban jelölj meg 3 embert az ismerőseid közül, hogy folytassák a versláncot! Írd bele a posztba, melyik ajándék sorsolásán szeretnél részt venni!” A másik lehetőség pedig az, hogy készítsenek versvideót. „Válaszd ki kedvenc versedet, versrészletedet! Olvasd, szavald vagy énekeld el egy videóban! Töltsd fel Facebookra az elkészült videót a #posztoljversetjakd hashtaggel, a posztban jelölj meg 3 embert az ismerőseid közül, hogy folytassák a versláncot!”

Minderre április 6. és április 14. között van lehetősége minden 13 éven felüli Facebook-felhasználónak. A tét ingyenes beiratkozás, olvasójegy-hosszabbítás, ajándékkönyvek, értékes ajándéktárgyak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában