Szabadtéri tárlat az erőemberek relikviáiból

2021.03.03. 07:15

Súlyemelők kiállítása nyílt Fehérváron

Szabadtéri kiállítás nyílt Székesfehérvár belvárosában Bakos Károly és a város súlyemelői tiszteletére.

Baráth Eszter

Bakos Károly olimpikon feleségével vette át a Fehérvár Rugby Club ajándékát

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület kezdeményezésében korábban indult Bemutatkozó című kiállítássorozat keretein belül nyitották meg a Fehérvár Rugby Club Súlyemelő Szakosztályának, valamint Bakos Károlynak tiszteletet állító tárlatot.

Az eseményen Róka Gyula, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnökségi tagja köszöntötte a résztvevőket, majd az egyesület elnöke, Sipos András adta át a polgármesteri elismerést Bakos Károly olimpikon, világ- és Európa-­bajnoknak.

A városvezetői oklevelet kimagasló sportteljesítményéért, valamint a városi sportéletben elvégzett munkájáért kapta meg az egykori sportoló.

Bakos Károly olimpikon feleségével vette át a Fehérvár Rugby Club ajándékát
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A megnyitón részt vett Gyol­csos Ferenc, az olimpikon egykori tanítványa, a Fehérvár Rugby Club alapítója és alelnöke is, aki mestereként emlegette a súlyemelő Bakos Károlyt. Gyolcsos edzőjét 78. születésnapja alkalmából a klub nevében egy az olimpikon életútját bemutató emlékplakettel köszöntötte a régi történetek mellett.

A kiállítás a Fő utca 3. szám alatti árkádoknál tekinthető meg, ahol az érdeklődők fényképek és ismertető szövegek mellett kupákat, érmeket és különböző relikviákat is láthatnak. Ezek segítségével a látogatók jobban megismerhetik Bakos Károly olimpikon sportéletét is.

A szabadtéri tárlat március 14-ig tekinthető meg a belvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában