A mese mindenkié

2021.03.10. 11:42

Mondjunk mesét, fejlesszük kézügyességünket a karantén alatt! (videó)

2020 elején egy rég nem látott világjárvány indult el Ázsiából, amely csakhamar Európát, így Magyarországot is elérte. Ez kihatással van többek között a kulturális életünkre is.

Feol.hu

Fotó: Ódor Balázs

– 2021 márciusában a vírus harmadik hullámával küzdünk: a veszélyhelyzet okán kihirdetett védelmi intézkedések betartása azzal jár, hogy sokan töltik távol mindennapjaikat szeretteiktől, családtagjaiktól, akadnak olyanok is, akik jó ideje nem találkozhattak már például a nagyszüleikkel. Ezt nem könnyű megélni, de most a legfontosabb, hogy vigyázzunk magunkra és egymás egészségére.

Ezt a kisfilmet szeretettel küldjük minden családnak, egyedül élőnek, azoknak akik hiányoznak a nagyi meséi, vagy a családi alkalmak, közösségi programok. Szeretnénk az élőszavas mesemondás és az otthon, négy fal között is végezhető kézműveskedés iránt felkelteni a figyelmet, hiszen ezzel és más, hobbiszinten is végezhető otthoni foglalatoskodással élményszerűbbé tehetjük estéinket, délutánjainkat

– mesélte az alkotás keletkezésének hátteréről Ocsenás Katalin, a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ igazgatója.

Amint arról korábban portálunkon mi is beszámoltunk, a film forgatása a múlt héten zajlott Gárdonyban a Nemzedékek Házában, itt gyűltek össze a Népművészeti Egyesületek Szövetsége Magyarországi Alkotóművészek Közép-és Nyugat-Dunántúli Regionális Társaságának (M-ART) vezetői, hogy egy csipetnyi kultúrát csempésszenek a mindennapjainkba. Benedek Elek meséjét Gonda Emma meséli el, miközben Sevella Zsuzsanna és Komendó Gabriella gyöngyöt fűz, papírjátékokat készít. Mindennek a hátterét Ruppert Sándorné csipkegyűjteménye adja, a mese hallgatása közben pedig a Népművészeti az M-ART Egyesület kézműveseinek munkáit is láthatjuk.

Kapcsolódó cikk:

[embed]https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/papucsszaggato-kiralykisasszonyok-a-nemzedekek-hazaban-kisfilmmel-tartanak-ossze-kozosseguket-4725619/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában