Pásztorok, keljönk fel!

2020.12.23. 17:37

Betlehemesek érkeznek a világhálón át a Fejér megyei otthonokba

December 24-én, majd december 25-én is betlehemesek keresik fel Fejér megye minden házát. A világhálón keresztül. Mindenhova a Kákics zenekar megy.

Majer Tamás

Két helyszínen, hosszú órákon keresztül tartott a forgatás

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Jó estét, jó gazda! Légy jó készülettel, mert pásztorok jöttek nagy sietséggel! Jó estét a háznak! Éjfél előtt jöttünk, likes-lukas szűrben be is köszöntöttünk. Nyolcan voltunk imént. Nem elhagytunk egyet!? Bodri kutyám ugatta el épp most a tizenegyet. Ha a házigazda kolbászt vágna hozzánk, a Bodrival együtt rögtön visszahoznánk. Jó estét kívánok minden kereszténynek, legkiválóbbképpen, kik e házban élnek! Jézus születésének emlékét hirdetjük, engedelmet kérek, hogy elénekelhessük – szólottak kopogtatás után a pásztorok: a zenészek.

Két helyszínen, hosszú órákon keresztül tartott a forgatás
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az „Ébred a pásztor mennyei szóra...” – Betlehemezés Agárdpusztán a Kákics zenekarral című 13 perc 40 másodperces kisfilm egy betlehemezést mutat be. A betlehemezők a Szent Anna-kápolnától indultak útnak, majd Gárdonyi Géza szülőházába kopogtattak be, ahol Juhász Imre, szabadegyházi juhász és a Ruzsics család alakította a pásztori vigasságot otthonukba fogadó családot.

A kollégánk, Elekes Gergő által fényképezett kisfilm legkorábban december 24-én, 16 órától Gárdony város honlapján, illetve a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ világhálós felületein lesz látható, majd december 25-én, reggel 7.45 órától a feol.hu oldalon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában