A szétesett tér is kalapács alá kerül

2020.10.05. 07:15

Tehetséges gyerekek tárlata és támogatása Velencén

Péntek késő délután volt az Adj egy esélyt elnevezésű képzőművészeti tehetséggondozó program próbaárverése.

Majer Tamás

Fekete Zsuzsanna (b) programfelelős és Horváth Bianka

Fotó: Nagy Norbert / FMH

– A nyár folyamán a Velencei és Velencei-Tó környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítványon keresztül szerveztünk több képzőművészeti tábort, ahol tehetséges gyerekek rajzoltak – mondta el lapunknak Fekete Zsuzsanna programfelelős. – Az ezeken elkészült alkotásokból szerveztünk egy kiállítássorozatot, négy helyszín lesz még, és tartunk majd egy nagy árverést is – folytatta.

A táborok anyaga október 5–16. között a sukorói kultúrházban, november 2–14. között a gárdonyi Nemzedékek Háza klubhelyiségében, november 16. – december 4. között Székesfehérváron, a VOKE-ban (Vörösmarty Mihály Művelődési Ház), december 7–18 között a velencei Helytörténeti Egyesület kiállítótermében, a Meszleny–Wenckheim-kastélyban lesz megtekinthető. Az aukció is a kastélyban lesz, december 18-án, 17 órától. Természetesen a gyerekek alkotásai, illetve az ő műveikből készült 2021. évi falinaptárak viszik majd a prímet.

Fekete Zsuzsanna (b) programfelelős és Horváth Bianka
Fotó: Nagy Norbert / FMH

– A befolyt összegeket a tehetséges rászoruló gyerekek tandíjára, továbbtanulására, fejlődésére fordítjuk – húzta alá Fekete Zsuzsanna; jelenleg 30 gyermekkel áll kapcsolatban az alapítvány.

Azonban nemcsak az árverésen, hanem a kiállítások helyszínein is fogadják az adományokat.

A táborok során mint a program mentora, Bondor Csilla képzőművész foglalkozott a gyerekekkel, maga is dolgozik egy olyan alkotáson, amely majd kalapács alá kerül.

– A szétesett tér, ez a címe a műnek – tudtuk meg Csanaki Péter Dánieltől, az alapítvány munkatársától.

A mű a Wenckheim-kastély egyik perspektíváját ábrázolja majd. Mint megtudtuk, a deszkára készülő alkotás utóbb négy darabra lesz vágva. E megoldás játékra hívó gesztus, kedv és ízlés kérdése, hogy milyen távolságokra kerülnek egymástól a darabok s milyen háttér kerül mögéjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában