12 kiváló művész alkotásaiból

2020.10.14. 17:30

Jubileumi őszi tárlat nyílt a Tópartiban

A járványhelyzet sem szegte a Tóparti Gimnázium tanárainak kedvét. Még ha a körülmények rendhagyók is, az őszi tárlat idén sem maradhat el.

Héjj Vivien

Remek alkotásokat hoztak a tanárok a kiállításra

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„Ahhoz, hogy egy emberi alkotás remekbe sikerüljön, s időtlen ragyogással kápráztassa és gyönyörködtesse az embereket, a tehetség, a téma, a kivitel tökéletessége mellett kell valami más is” – vélekedett az alkotásról Márai Sándor.

Remek alkotásokat hoztak a tanárok a kiállításra
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

2011 őszén indították útjára a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium mára hagyománnyá érett őszi tárlatát. A tradícióknak megfelelően a kiállítás témája a művésztanárok ötletein alapul, akik saját alkotásaikon keresztül mutatják be munkásságuk néhány ékes példányát.

Az eseményen az intézmény igazgatója felidézte, az első tárlat megnyitásakor már hosszú távra terveztek: – A kiállí­tások tematikái mindig gazdag keresztmetszetet mutatnak meg a látogatóknak a kortárs művészet kiváló remekeiből. Büszkén mondhatom, az iskolánkban jelenleg tanító összes mester hozzájárult kiállított remekeivel a tárlat anyagához, így 12 kiváló művész alkotásait csodálhatjuk meg – mondta beszédében Vizi László Tamásné.

Vizi László Tamásné mutatta be a tizenkét művész változatos technikával készült munkáit
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A hagyományoknak megfelelően idén is Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg a szívvel-lélekkel teli tárlatot. Beszédében elmondta, az eltelt idő bizonyítja, hogy nemcsak elindult valami 2011-ben, hanem olyan dolog jött létre, melyet volt értelme elindítani. Hozzátette, ez a tárlat minden évben egy lehetőség arra, hogy a kiállítók megmutassák, milyen szakmaiság és minőség jellemzi az intézményt.

 

Az Időtlen érték címet viselő kiállítás sokszínűségét mutatja, hogy a kerámia, a grafika, a textilfestészet és a textil divatirányzata egyaránt megjelenik az alkotások között. A látványos és színvonalas bemutató a járvány miatt ezúttal az intézmény közösségi oldalára költözött, ahol nemcsak a kiállított munkákat nézhetik meg az érdeklődők, hanem a művésztanárokkal készített rö­vid interjúkat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában