Férfimunka

2020.09.04. 15:30

Megyéken átívelő forgatás – Szellemvárosban is készült Mounier Stephane új klipje

Csütörtök délután Székesfehérvár több pontján, valamint a Veszprém megyei Szentkirályszabadján rögzítette Férfimunka című dalához a fehérvári zenész és csapata a videós anyagot.

Elekes Gergő

A megfelelő vizuális hatás eléréséhez színes füst lepte el a szellemházakat

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Mounier Stephane, azaz Stephco legújabb dalának története még azokra az évekre nyúlik vissza, amikor Fehérváron működtette a Kinxtown klubot.

– Rengetegen léptek fel nálunk, mi pedig kihasználtuk, hogy a klubon belül volt a stúdiónk, így felkértük őket, hogy pár sort rappeljenek fel a saját zenei alapjainkra. Így készült egy négyrészes válogatás, ami azonban nem nagyon jutott el a hallgatókhoz. Sajnáltam volna veszni hagyni az alapokat, mert még ma is korhűek, és megállják a helyüket, ezért összeszedtem 10-12 darab személyes kedvencet, és az volt a tervem, hogy vagy az eredeti előadókkal vagy saját magam által újjászülessenek, azonos zenére, de új témára fókuszálva, komplett dal formájában. Ennek a projektnek az első állomása a Férfimunka – mesélte portálunknak a zenész, erősember, majd hozzátette, a muzsika szövege tulajdonképpen egy gondolat, egy kulcsszó köré épült, melyet maguk az előadók írtak meg.

Mozifilmes technika is bevetésre került a forgatáson
Fotó: Karácsonyi Bence

Stephco ezúttal is egy már jól bevált csapattal dolgozott, a zenei aláfestésért Kovács Norbert (SMiTHMUSiX) felelt, az operatőri és vágói feladatokat Kászonyi Zoltán vállalta magára, a dalban előadóként pedig közreműködött még Kiss Tibor (KillT), Karácsonyi Bence (Bala) és DJ BASS is.

A megfelelő vizuális hatás eléréséhez színes füst lepte el a szellemházakat
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Szentkirályszabadja romos épületei számos filmest megihlettek már, így talán nem is meglepő, hogy a 90-es évek „gettósabb” rapjét idéző dalhoz Stephco is a lepusztult, lélektelen falakat választotta helyszínül, mellyel teljes kontrasztban állnak majd a fehérvári stúdióban rögzített képek. Hogy mégis hogyan? A pár héten belül debütáló klipben kiderül!

Tagadhatatlan: a gettóhangulat megvolt
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A forgatáson készült werkvideó segítségével pedig olvasóink is bepillantást nyerhetnek a készülő műbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában