Arccal az égnek

2020.08.30. 07:10

Zenés irodalmi estre várták az érdeklődőket a Károlyi-kastélyba

Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnökének két könyvét, az Arccal az égnek és a Don-kanyar kápolna történetét mutatták be péntek délután.

Borsányi Bea

Bobory Zoltán volt a csurgói est vendége

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A beszélgetést P. Maklári Éva vezette be, alaposan bemutatva a szerzőt, és elemezve a könyveket, amelyből mindjárt több részletet is felolvasott, így Lukácsy József előszavát is, amelyet az Arccal az égnek kötethez írt.

Bobory Zoltán volt a csurgói est
vendége Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A humortól sem mentes életrajzi alkotás a Don-kanyarba tett sok évvel ezelőtti látogatás utáni hazaérkezéssel indul, amikor a szerzőnek a vonatról leszállva egy újságíró mikrofont dugott az orra alá és azt kérdezte: hogy érzi most magát? Innen tehetett a – némileg levegőtlen teremben maszkviselésre kötelezett – hallgatóság érdekes időutazást, amelyben a beszélgetés moderátora Bobory Zoltánt gyermekkoráról, fiatalságáról és úgy általában az életének és pályájának alakulásáról is faggatta. Sok történet és egykori szereplő elevenedett meg a Fejtő Ferenc könyvtár szobájában. A beszélgetést olykor a magát gitáron kísérő Cserta Gábor előadása, illetve a szerzőnek és P. Maklári Évának a rövidebb-hosszabb felolvasása szakította meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában