komoly,érett versekkel pályáztak

2020.06.27. 07:25

Megvannak a gyerekeknek hirdetett versíró pályázat eredményei

Gyerekeknek hirdetett versíró pályázatot a Vörösmarty Társaság, karöltve a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárral. Megvannak az eredmények.

Bokros Judit

A pályázat célja egyrészt az volt, hogy a társaság megszólítsa az ifjabb korosztályt is, másrészt pedig tartalmas időtöltésre ösztönözték a gyerekeket a karantén időszak nem tanulással töltött idejében. S nem utolsósorban a szervezők szerettek volna kedvet csinálni a vers­íráshoz.

Az országos hatókörű, 12 éven aluliaknak kiírt pályázatra harminchét költemény érkezett, és voltak igen aktív határon túli jelentkezők is. A zsűri a társaság Vár című folyóiratának szerkesztőiből állt össze. Az ítészek összességében nagyon komoly, érett gondolkodású gyerekek verseit olvashatták. A művek nagy része a karanténban átélteket rögzíti – derült ki.

Az első díjat a negyedikes Rácz Lili Szonja kapta a székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolából. Megosztott második helyet ért el Szalai Lilla (Székesfehérvár, Zentai Úti Általános Iskola, 3. b), illetve Pusztai Mihály (Budapest, Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, 3. osztály). Harmadik lett Schneider-Zaj Ákos (Székesfehérvár, Szent Imre Általános Iskola és Óvoda, 5. osztály).

Különdíjban részesültek: Kovács Dániel (Székesfehérvár, Vörösmarty Mihály Általános Iskola, 5. c), Bobory Bercel Hunor (Székesfehérvár, Németh László Általános Iskola, 3. b), valamint Bögi Dániel (Nagymegyer, Bartók Béla Alapiskola 5. a).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában