Határtalan vetélkedő

2020.04.23. 07:05

Óriási az érdeklődés a II. Tordasi Hangya Fesztivál iránt az idén

A tehetségkutató „Ki mit tud?” mintájára életre hívott II. Tordasi Hangya Fesztivál iránt az idén óriási az érdeklődés. A világjárvány miatt virtuálissá avanzsált rendezvény nemzetközivé vált. A kifejezetten ifjú tehetségeknek (6–14 év) szóló versengés sok résztvevőt vonz a határon túlról is.

Kecskés Zoltán

Képen a 2019-es csapatkép a díjátadó gáláról Fotó: Balogh Rita

A Hangya Művelődési Ház kulturális menedzsere és megbízott igazgatója, Éger László boldogan nyilatkozott lapunknak az eseményről. A zeneszerzőként, előadóként és műsorvezetőként is helytálló menedzser kollégáival együtt mindent megtesz, hogy ebben a nehéz helyzetben is teret biztosítson a gyerekeknek, hogy megmutathassák magukat.

Képen a 2019-es csapatkép a díjátadó gáláról Fotó: Balogh Rita

– Szeretnénk egy kicsit kizökkenteni, kiragadni az otthon lévő gyerkőcöket a kötelezettségekből, ezért hívtuk életre a tavalyi folytatásaként a Tordasi Hangya Fesztivált home office formában, „Dobjuk fel együtt a kényszerhelyzet okozta hétköznapokat!” felhívással – kezdte beszélgetésünket.

– Bárki jelentkezhet, bárhonnan, bármilyen produkció­val. Kaptunk már videós formában zenét, verset, mesét, táncot, hangszeres előadást, de harcművészeti és bűvész­produkciót is, és érkeztek karanténrajzok és pillanatképek is, amelyek a Hangya Művelődési Ház közösségi oldalára is felkerülnek. A műveknek csak a fantázia szabhat határt.

Kiemelte, hogy már nemcsak a környező falvakból, de az online létnek hála, már Erdélyből is lehet csatlakozni.

– Nagy öröm, hogy az országhatáron túlról, Bögöz, Székelyudvarhely és Felsőboldogfalva gyerkőcei is képviseltetik magukat. Az egyik legnézettebb videónk ­például egy erdélyi autista kisfiú, Gyurkó produkciója, aki az édesapja által készített széken ülve, csodálatos versével és meséjével nyűgözött le mindannyiunkat. Az már most látszik, hogy nagyon szoros a verseny. Minden résztvevő ajándékot kap, kategóriánként nyerteseket hirdetünk, valamint abszolút győztest is! Az ajándékokat, díjakat a vírushelyzetet követően, személyesen fogjuk átadni! A pályaműveket április 30-ig várják a [email protected] e-mail-címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában