komoly szöveg mellé gyengéd zene

2020.04.01. 13:47

Ahol álltál – Pajor Dórit egy álom inspirálta új slam poetry művének megírásakor (videóval)

„Nagyon intenzíven éltem meg, éreztem a meleg levegőt, a vizet a lábam alatt, a homok puhaságát. A szöveg valakihez szól, de én se tudom, hogy kihez. Ott volt velem valaki, de a mai napig nem tudom beazonosítani, ki lehetett az.”

Sándor Tamara

– Ki kellett írnom magamból. Úgy gondoltam az embereknek ezt hallania, éreznie kell. – mesélte Pajor Dóri az álmáról. – A szöveget körülbelül 10 perc alatt írtam meg. Pontosan meg tudtam elsőre fogalmazni a gondolataimat, tudtam, mit akarok.

Az ehhez készült videóban Dóri szavait Nagy Olivér kísérte zongorán. Minél összetettebb egy gondolat, annál nehezebb dallamba foglalni, és annál több idő is. Iskola mellett és a kialakult helyzet miatt egy hónap munkája van az egészben.

– A zenével Dóri álmát, ezt az izgalmas képet szerettük volna átadni. Arra törekedtem, miközben írtam, hogy a dallam maradjon a lehető leggyengédebb, de mégis egy karaktert adjon a szövegnek, és kövesse Dóri dinamikáit. – fogalmazta meg Nagy Olivér.

Mindketten a KAMU összművészeti csoport tagjai, akikről korábbi cikkünkben már írtunk.

Megkérdeztem, hogyan viselik ezt a nehéz időszakot, miből merítenek inspirációt az alkotásra.

Dóri:

Próbálok ihletet meríteni az alkotókból. Érdemes felfedezni másfajta művészeti ágakat, hátha olyanra bukkan az ember, amit titkon, régóta keres, legyen ez zene, slam poetry, szobrászat, festészet, bármi. Az alkotás az egyik legcsodálatosabb önkifejezés, és ezt nagyon sok embernek ismernie kell ahhoz, hogy megtalálják önmagukat.

Olivér:

Ha nem túl közhelyes, talán a szeretetből. Ilyen nehéz időkben, amikor a családtagok tényleg csak egymásra tudnak számítani, a szeretet az, ami nagy motiváció tud lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában