Megvan a tizenkettő, egy cseppet sem tucat

2020.03.09. 07:20

Megvannak a Fehérvári Versünnep döntősei

Szombaton zajlott a Fehérvári Versünnep előválogatója a már hagyománnyá vált szabályok mentén és helyszínen. A huszonkét indulóból tizenkettő jutott be a döntőbe, ami április 18-án lesz a városházán.

Palocsai Jenő

Ők tizenketten jutottak be az április 18-ai döntőbe

Fotó: Simon Erika

Mészáros Attila alpolgármester nyitotta meg a tizenegyedik alkalommal megrendezett rangos eseményt. Hangsúlyozta, hogy erre a megmérettetésre olyan fiatalok jelentkeznek, akik aztán szoros barátságban építik egymást, és építik Székesfehérvárt. Ez a legfontosabb érdeme és értéke a Versünnepnek.

A tavalyi évhez hasonlóan a X. Székelyföldi Varga Sándor Verstáborban való részvételt idén is támogatja az önkormányzat a döntőbe jutott középiskolásoknak. Nagy volt a szórás, sok klasszikusnak mondott költő tollából mondtak verset, de szerepet kapott néhány kortárs is.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartott tehetségkutató zsűrijét idén is Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész vezette. Az ítészek között foglalt helyet Tornyai Gábor plébános, Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke, Závodszky Noémi színművész, valamint Vakler Lajos szerkesztő-műsorvezető. Nekik kellett kiválasztani a huszonkét indulóból, hogy kik érdemesek arra, hogy a döntőbe jussanak?

Ők tizenketten jutottak be az április 18-ai döntőbe
Fotó: Simon Erika

Kubik Anna összefoglalásképpen értékelte a produkciókat, miután az utolsó vers, monológszerű költemény, illetve gondolati líra is elhangzott. A művésznő elégedett volt a választott művekkel, ugyanakkor felhívta a figyelmet olyan hibákra, mint például a hadarás vagy a kapkodás. Javasolta a fiataloknak, hogy olvassanak minél többet.

A nyilvános döntőt április 18-án, szombaton rendezik a városháza dísztermében. Minden vers- és irodalomkedvelő számára különleges program lesz, mert verset mond ott Kiss Viktória, Csizmadia Máté Noel, Cser-Palkovics Gergely, Bíró Gergő Zalán, Török Laura, Lenti Barnabás, Farkas Ágnes, Vörös Virág, Herpy Miklós Géza, Kocsis Fanni, Csengey Márton és Brunner Mátyás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában