közgyűlés

2020.03.16. 08:00

Korszakalkotó közösség a Szent Donát Borrend

Megtartotta évi rendes közgyűlését a Szent Donát Borrend. Az egyesület többek között azt is eldöntötte, hogy tizenkettedik alkalommal is összehívja a Kárpát-medence valamennyi borbarát szervezetét.

FMH

A közgyűlésen az éves elnöki és gazdasági beszámolókon túl elfogadták az idei év tervezetét, így a programokat is.

A falu és a plébániatemplom védőszentjéről elnevezett borrend 2001-ben alakult és azóta minden évben tart egy nagyszabású Szent Donát Borünnepként elhíresült összejövetelt. Tizenkét évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy szintet lépnek, és meghirdették A Kárpát-medencei Borrendek, Borbarátok és Borkirálynők Találkozóját. Egyik elcsatolt területtel vették fel a kapcsolatot a másik után, és kötöttek velük egyre mélyebb barátságot. Az ismert nehézségek miatt a legnehezebben Kárpátalját tudták bevonni a körbe, de Bognár Gábor, a csókakői rend nagymestere állhatatos szervezőmunkával, időt és energiát nem kímélve teljessé tette, ami eddig külön volt, így a 2020. június harmadik hétvégéjére tervezett ünnepségen teljes lesz a Kárpátok koszorúja.

Az ötlettel egy korszakot alkottak, azóta több borrend is Kárpát-medencei Borrendek találkozóját hirdet, így például a Kiskőrösi Szüreti Napoknak is ez lett az új neve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában