Kisfaludon szintén bemutatták a kötetet

2020.02.01. 07:50

Vers és próza is van Bartal Klári művében

SA Kisfaludi Közösségi Házban is bemutatták Bartal Klári Alkonyórán című kötetét. A szerző a napokban ünnepelte 80. születésnapját.

Héjj Vivien

Bartal Klári. Prózái önéletrajzi ihletésűek Fotó: Nagy Norbert

Fotó: NAGY NORBERT

Székesfehérvár után Kisfaludon is bemutatták a Vajda János-díjjal kitüntetett költő verses és prózai műveket felvonultató kötetét péntek este. Az Alkonyórán című könyv bemutatóján a szerzővel P. Maklári Éva, a Vörösmarty Társaság alelnöke beszélgetett. Az est szervezője és házigazdája Tibai Tibor volt. A Vörösmarty Társaság tagjának legújabb kötete költeményekből és kisprózákból áll. A költemények középpontjában a hazaszeretet, az istenhit és a gyermekkori élmények mellett a természet is megjelenik.

Bartal Klári. Prózái önéletrajzi ihletésűek
Fotó: Nagy Norbert

Bartal Klári kötetében gyerekverseket is találunk. A könyv prózai alkotásai erősen életrajzi jellegűek, a művekben fölelevenednek a régi emlékek. A szerző a megtörtént eseményekre, a gyermekkorra és az 1956-os eseményekre emlékezik, melyeket diákként élt át Székesfehérváron. Tibai Tibor, aki korábban a Vörösmarty Társaság titkára volt, egy irodalmi sorozatot tervez, melyben a Vörösmarty Társaság tagjainak nemrégiben megjelent köteteit fogják bemutatni Kisfaludon. Várhatóan többek között Szegedi Kovács György, Balajthy Ferenc és P. Maklári Éva közelmúltban megjelent könyvei is szerepet kapnak az eseménysorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában