szimfonikus zene és kórus

2020.02.25. 07:05

Máté-passió: felemelő koncertélmény készül a Szent Sebestyén-templomban

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és az Ars Oratoria Kamarakórus egy grandiózus művet ad elő pénteken: Bach Máté-passiója hangzik el.

Bokros Judit

Háromórás előadásra készülnek a szimfonikusok Fotó: FMH-archív

Fotó: NAGY NORBERT

A nagyböjti időszak kezdetére időzített koncert segíthet lélekben felkészülni a húsvétra. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar e szándékkal mutatja be Johann Sebastian Bach egyik legkiemelkedőbb művét, a Máté-­passiót, mely háromórás zenei élményt nyújt a hallgatóságnak. Az est pénteken 18 órakor kezdődik a Szent Sebestyén-templomban, amelyet erre az alkalomra be is fűtenek, a közönség és a fellépők teljesebb komfortérzetéért.

Háromórás előadásra készülnek a szimfonikusok
Fotó: FMH-archív

Az esten az Ars Oratoria Kamarakórus és a Kodály Zol­tán Iskola Gyermekkórusa mellett kiváló szólisták is fellépnek. Ők: Stefanik Márta – szoprán, Tillai Csilla – szoprán, Nagy Bernadett – alt, Balogh Eszter – alt, Megyesi Zoltán – tenor, Gál József – tenor, Najbauer Lóránt – basszus, Borka Ákos – basszus. Az est dirigense Pad Zoltán Liszt-­díjas karnagy lesz, aki egy korábbi interjúban lapunknak így nyilatkozott: „Nagyon szép, elmélyült, hosszú passióról van szó, amely visszaadja a barokk zene minden szépségét és Bach tudásának legjavát.”

A mű nagy felkészültséget igényel, és kihívást jelent mind a zenekar, mind az énekesek számára. S ugyan egyházzenei alkotásról van szó, a passió meghallgatása bárki számára katartikus élmény lehet – ajánlották a beharangozó tájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában