egymásra talált művészlelkek

2020.02.14. 07:10

Ezek a fiatalok aztán nem KAMUznak! – A Fejér megyei csoport kiállításán jártunk

Csütörtök este ért be a tavaly alapított KAMU-csoport első gyümölcse.

Fodor Tímea

20200213 Székesfehérvár KAMU összművészeti csoportos kiállítás. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A KAMU számos tagjának nyílt kiállítása csütörtökön este a székesfehérvári Museum Caféban. Az eseményt az összművészeti csoport vezetői szervezték, akiket már egy korábbi cikkünkben bemutattunk olvasóinknak. A kiállítás a helyszín emeletén kapott helyet, a megnyitó esten egy talpalatnyi hely nem maradt üresen. Jelen voltak a kiállító művészek, barátaik és családtagjaik társaságában. A műsort Kovács Alíz csodás hangja nyitotta, majd Pajor Dóri és Szolnoki Zsófia fejezte ki köszönetét művész társaiknak és az érdeklődöknek. Elárulták, hogy nem szorították témai keretek közé a kiállítást, szerették volna ha mindenki saját magát, stílusát mutatná meg.

- Az volt a célunk, hogy megmozgassuk a fiatalokat, és hát valamit elértünk, hiszen feljöttetek a lépcsőn - szőtte bele a humort mondanivalójába Zsófia.

A lányok után Völgyesi Toma vette magához a mikrofont elgondolkodtató slam poetry előadásával. Természetesen Dóri és Zsófia is készült. A megnyitó előtt fél órával íródott szerzeményeket is közkincsé tették, ráadásul interaktív módon. A csoport nevét kellett a közönségnek hangosan bemondania, ha Zsófia felemelte a karját. Rendkívül humoros gondolatok bontakoztak így ki.

- KAMU!

 

Taps helyett csettintéssel kell jutalmazni a szöveg iránti lelkesedést a slam poetry műfajában
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az est folytatásban, az akusztikus koncert részeként Vida Vivien, Nagy Gréta és Sáska Maja is elkápráztatta a nagyérdeműt. Zongorán Nagy Olivér, gitáron Csiki Csongor kísérte az angyalhangú lányokat.

A kiállítás március 2-ig tekinthető meg a kávézó emeletén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában