immár tizennegyedszer

2020.02.26. 07:15

Akik versben mondják el – Idén is elindul a Fehérvári Versünnep

Idén is lesz Versünnep, a jelentkezési határidő azonban meglehetősen közel van. Kubik Anna színművész lesz idén is a zsűri elnöke.

S. Töttő Rita

A tizenkét Versünnep-döntős a válogató után

Fotó: Simon Erika/ÖKK

Verset olvasni nagyon jó. Mondani pedig még jobb – az emberi lélek legmélyebb húrjai szólalhatnak meg egy jó előadásában, arról nem is szólva, hogy a magyar költészet feltölti, megerősíti a fáradt, taposómalomba hajtott lelket. Erre az örömre épít immáron tizenegyedik éve a Versünnep, amelyre ezúttal is várják a fehérvári fiatalok jelentkezését – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Spányi Antal megyés püspök, Cser-Palkovics András polgármester, valamint Hagymásy András, a szervező Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója.

A Fehérvári Versünnepen az elmúlt években sok száz tehetséges diák vett részt, akik közül a győztesek többsége a helyi közösségi élet fontos szereplőivé váltak. A Versünnepre olyan 9–13. osztályos diákok jelentkezését várják, akik fehérvári középfokú oktatási intézmény tanulói vagy a Székesfehérvári Egyházmegye valamely egyházi középfokú oktatási intézményében tanulnak, illetve azokét is, akik máshol tanulnak középiskolában, de Székesfehérváron van az állandó lakhelyük. A jelentkezési határidő elég közel van: március 2-ig lehet jelezni a részvételi szándékot.

Vezető képünkön a tavalyi 12 döntős. Fotó: FMH-Archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában