Kápolnásnyék

2020.01.21. 07:15

Versenyzongora került a Halász-kastélyba

Új, gyönyörű versenyzongora érkezett a kápolnásnyéki Halász-kastélyba múlt héten. A pályázati támogatásnak köszönhetően beszerzett hangszert hamarosan a közönség előtt avatja fel a Nemzet Művésze, a Magyar Kultúra követe, Vásáry Tamás. Vendége pedig a Liszt-díjas hegedűművész, Oláh Vilmos lesz.

S. Töttő Rita

Az új versenyzongora a kortárs képzőművészeti kiállítás környezetében kapott helyet

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A napokban egy több mint tízmillió forint értékű Kawai GL-50 PE típusú versenyzongora lelt otthonra a Halász-kastély impozáns környezetében. Az új hangszer, amelyet a vidékfejlesztési program keretén belül kapott támogatásnak köszönhetően vásárolhatott meg a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány, jelenleg a kastély kortárs képzőművészeti kiállításának egyik fókuszpontján, Újházi Péter alkotásai környezetében kapott helyet.

Az új versenyzongora a kortárs képzőművészeti kiállítás környezetében kapott helyet
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A zongorát hamarosan vérbeli profi veszi kezelésbe, január 22-én, szerdán 18 órakor ugyanis a kastély vendége lesz Vásáry Tamás zongoraművész és karmester, a Nemzet Művésze, a Magyar Kultúra követe. A Zenén túli beszélgetések programsorozat keretében a zongoraművész Oláh Vilmos Liszt-díjas hegedűművésszel beszélget. Ezen az esten kerül sor az új versenyzongora közelebbi megismerésére is. A program jótékonysági esemény is egyben, ugyanis a jegyekből származó bevételt a Vásáry Tamás Alapítvány az állami gondozott gyermekeket támogató munkájára fordítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában