Elsa, Anna és társaik ezúttal egy titokzatos hang nyomába erednek

2020.01.02. 07:25

Út a szellemek birodalmába – Csábít a Jégvarázs folytatása

Sok új dal, komoly látványvilág, izgalmas történet, a már megszeretett karakterek – ezzel csábít a Jégvarázs folytatása.

Bokros Judit

US actor Josh Gad (3rd L), US actor Idina Menzel (C) and US actor Jonathan Groff (3rd R) pose with people dressed as characters from the film on the red carpet as they arrive to attend the European premiere of the film "Frozen 2" in London on November 17, 2019. (Photo by Niklas HALLE'N / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Niklas Halle'n

Vajon van-e lányos anyuka, apuka, aki még nem nézte meg gyermekével a Jégvarázs 2-t? A válasz bizonyára igen, bár nem hinném, hogy túl sokan maradtak ki az óvodás, iskolás korosztályt gyarapító gyerekek szülei közül. S ha mégis, akkor majd ezután bepótolják, ami kimaradt.

Aki ugyanis megnézte a még 2013-ban készült első részt, annak majdhogynem kötelező a második, már csak azért is, hogy eldönthesse, jobban tetszik-e neki, vagy sem, mint a nagy előd. A kritikák jellemzően dicsérik a folytatást, pozitívumként említve például a karakterek fejlődését, a látványvilágot, a kellemes humort és a misztikus történetet. (Igaz, utóbbit némelyek túl bonyolultnak tartják.) A zenéről vegyes a vélekedés, az viszont biztos, hogy több dal hangzik el a második részben.

Lányos anyaként természetesen én sem maradhattam ki a folytatás megtekintéséből, s végül is elmondhatom, hogy az egyik legjobb tavalyi film­élményem volt (a hatéves is bizonyára ugyanígy vélekedne) a Jégvarázs 2. Pedig nem vagyok oda az agyonsztárolt animációs filmekért, mégis, ennek a mozinak tényleg megvan a maga varázsa, a főbb szereplők karaktereivel együtt. Ám abban van igazság, hogy a sztorit egy kissé talán túlbonyolították, cserébe azonban szép mese kerekedik ki a szellemvilág, a természet és az emberek együttműködéséről.

Fotó: Niklas Halle'n / AFP

Elsa ezúttal egy titokzatos hangot, dallamot kezd visszatérően hallani, ennek eredetét szeretné kideríteni. A hívó hangra válaszolva, annak nyomába szegődve felébreszti az Elvarázsolt erdő szellemeit, akik valójában a négy őselemet – a tűz, a víz, a levegő és a föld – jelentik. E felé az erdő felé indul el a társaság, vagyis Elsa, Anna, Olaf, Kristoff és Sven, a rénszarvas.

A kalandoknak több mint másfél órán át se vége, se hossza, és titokból is egyre több lesz, míg végül kiderül, mi is történt annak idején a múltban, és hogyan lett Elsának varázs­ereje.

A misztikum mellett – főleg Olafnak köszönhetően – humorból sem szenved hiányt a néző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában