Porcelánok, textilek is láthatók

2020.01.18. 07:15

PLAN – hármas tárlat nyílt a Pelikánban

Péntek este óta három fiatal, fehérvári kötődésű művész állít ki a Szent István Király Múzeum Pelikán Galériájában.

Bokros Judit

Szűcs Erzsébet (bal szélen) nyitotta meg Máder Barnabás, Revák Katalin és Szabó Anikó kiállítását Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

PLAN címmel nyílt tárlata a Székesfehérvári Művészek Társaságához tartozó Szabó Anikó textiltervező-, Revák Katalin keramikus- és Máder Barnabás porcelántervező-művésznek.

Szűcs Erzsébet (bal szélen) nyitotta meg Máder Barnabás, Revák Katalin és Szabó Anikó kiállítását
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fiatal művészekben közös például, hogy korábban mindhárman a Tóparti Gimnázium művészeti tagozatán végeztek, s jelenleg iparművészként is tevékenykednek. A hármas tárlaton Szabó Anikó textilekkel, textiltervekkel, egyéb alkotásokkal mutatkozik be, Revák Katalin nagyon kedves kerámia állatfigurái mellett grafikákat is kiállít, Máder Barnabástól pedig látható például Székesfehérvár térképe, finoman kivitelezett, áttört porcelán kockák összeállításán kirajzolódva (a címe: Koronázó Csipke). Barnabás egyébként nemrég egy rangos kínai szervezésű világversenyen fődíjat nyert Csipke című installációjával, amely Magyarországot ábrázolja. Erről az alkotásról és részleteiről is láthatók fotók a fehérvári kiállításon.

Ám sok egyéb csodálnivaló vonzza még a tekintetet a február 14-ig nyitva tartó tárlaton, amelyet pénteken délután Szűcs Erzsébet művészettörténész nyitott meg a művészetkedvelő közönség előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában