Összemérik tudásukat az iskolások

2020.01.22. 14:25

Nagykorú lesz jövőre a Móri Diák Művészeti Fesztivál

Tizenhetedik alkalommal hirdették meg a Móri Diák Művészeti Fesztivált.

Palocsai Jenő

A felvétel a tavalyi verseny gálaműsorán készült

Fotó: Hrubos Zsolt

Ahogy minden évben, így idén is móri általános iskolások százai adnak számot tudásukról, felkészültségükről a művészeti fesztiválon. Az alsó tagozatosok vers-, a felsősök prózamondó versenyen döntik el, hogy ki a jobb, de lesz még néptánc, szóló- és kamaraének, énekkari előadás, hangszeres produkció, színjátszás, modern tánc és ritmikus sportgimnasztika is.

Ennek előfeltétele, hogy február 3-ig jelentkezni kell a témában érdekelt diákoknak az iskolában, elsősorban a saját osztályfőnöküknél. Ha ez megtörtént, megindulhat a küzdelem a kis művészek között. A produkciókat korcsoportonként, illetve két évfolyamonként értékelik, vagyis az 1–2., a 3–4. osztályokat együtt és így tovább. Csoportos produkciók esetén a csapat legidősebb tagjának kora határozza meg az értékelési szintet. A február 20-ra tervezett döntőnek a Wekerle Sándor Szabadidőközpont, valamint a Móri Pászti Miklós Alapfokú Művészeti Iskola ad otthont. A legjobbak egy ünnepi gálán léphetnek fel, március 15-én, vasárnap délután. Az esemény védnöke Mór polgármestere, Fenyves Péter, Spányi Antal megyés püspök és Törő Gábor országgyűlési képviselő.

A felvétel a tavalyi verseny gálaműsorán készült
Fotó: Hrubos Zsolt

Némethné Utry Edit, a humánügyi iroda vezetője kérdésünkre elmondta, hogy ez a verseny gyakorlatilag tömegeket buzdít tanulásra, fejlődésre, szereplésre.

Tavaly az 1631 általános iskolásból 796 diák vállalta a megmérettetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában