jártasságot szerezhetnek

2019.11.21. 14:30

Színházas képzés indul A Szabadművelődés Házában

A fiatal generáció színház és előadóművészetek iránti fogékonyságának növelése is célja egy ingyenes képzésnek, amely hétfőn kezdődik.

Bokros Judit

Fotó: pixabay.com

A Nemzeti Művelődési Intézet ingyenes színháziskolai képzést hirdetett november 26-a és december 9-e között. A résztvevők jártasságot szerezhetnek abban, hogyan válasszanak ki a diákok életkorának, igényeinek és a lehetőségeiknek megfelelő előadó-művészeti produkciót, s azt miként valósítsák meg. A jelentkezőknek tapasztalt szakemberek nyújtanak módszertani segítséget. A csoportok két kontakt oktatási nap mellett közösen is részt vesznek előadó-művészeti programon, s az ott tapasztaltakat földolgozzák – derül ki a szervezők közleményéből.

A fehérvári képzés hétfőn 9-től 16 óráig tart, a következő helyi alkalomra december 9-én kerül sor, ugyanígy 9–16 óra között A Szabadművelődés Házában. A kettő között, december 3-án és 4-én Lakitelken lesz program.

A képzés egyébként nyitott: a pedagógusokon kívül bárki más is jelentkezhet, aki érdeklődik a színház, az előadó-művészetek iránt, s támogatja az ezekre fogékony generáció kinevelését. A létszám még nem telt be, jelentkezni az nmi.hu honlapon keresztül lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában