A színészi lelkesedés viszi előre a darabot

2019.11.16. 07:30

Hetvenedik alkalommal adták elő A Pál utcai fiúkat a Vörösmartyban

A torta tetején tündöklő bűvös hetvenes ezúttal nem éveket mutatott – azt jelentette: hetvenedjére vált ketté a bordó függöny.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mindez természetesen egy előadásra volt igaz: A Pál utcai fiúk hetvenedik játékalkalmát tekintették meg azok, akik péntek délután a Vörösmarty Színház mellett tették le voksukat. Ez a játszott darabszám – egy előadás tekintetében – a színház történetének egyik nagy mérföldköve, hiszen Szikora János igazgatása alatt eddig egy darab sem érte meg a hetvenedik előadást. De a régmúlt musicalsikerei közül is viszonylag kevés darab büszkélkedhet ezzel a kiugró, különleges számmal.

Fotó: Pesti Tamás

– A Molnár Ferenc regénye nyomán írt darabot 2017 szeptembere óta játsszuk. Ez idő alatt a szereplőgárdában nem volt változás, már csak azért sem, mert úgy érezzük, éppen ők jelentik az előadás sikerének egyik kulcsát: fiatal, tehetséges, pályakezdő (vendég)színészekkel teli darabról van szó; a bemutató idején a szereplők nagy része utolsó éves egyetemi színészhallgató volt. Vagyis a szereplők tele vannak életerővel, dinamizmussal, amely a darabra is pozitívan hat – fejtegette a siker titkát Szikora János színházigazgató.

A 2 óra 50 perc hosszúságú zenés játékot addig tervezik műsoron tartani, amíg a több mint harmincfős társulat tagjait egybe tudják fogni – s persze addig, amíg arra a közönség is kíváncsi lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában