360

2019.11.29. 07:40

Az élet körforgása, több színben is – Megnyílt Kővári Rudolf kiállítása

Kővári Rudolf gyerekkora óta fotózik, és bár képeivel több külföldi versenyen is megmérette magát, s volt, ahol a legjobbnak választották a munkáját, első önálló kiállítására eddig várni kellett.

Borsányi Bea

Fontos állomások Kővári Rudolftól Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A 360 címmel nyílt tárlat nem egy adott tematikához kapcsolódó képeket vonultat fel, hanem rálátást ad Kővári Rudolf eddigi munkáira, mintegy körbevezetve a nézőt az elmúlt közel két évtizedben készült fotók között. Ez volt az alkotó elsődleges célja.

Fontos állomások Kővári Rudolftól
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A 360 láttán, hallatán persze a legtöbben a teljes körre asszociálunk, amivel nem is tévedünk nagyot, hiszen a kiállítás másik célja az élet körforgásának bemutatása a születéstől a halálig. Ennek jegyében számos fotó villantja fel különféle módon az életút egy-egy fontos állomását: fűben nézelődő, tágra nyílt szemű kiscicák, fiatal fiú keresztelője, a menyasszony esküvő előtti várakozása, szerelmespár ölelkezése, boldogan, felszabadultan kacagó szőke kisfiú. Fekete-fehér és színes lenyomatai utunk néhány pillanatának a Köfém Művelődés Ház előcsarnokában felállított kereteken. A kistanácsteremben aztán érdekes nézőpontokból fotózott épületek láthatók, amelyeken szintén visszaköszön a 360 (fok).

A legizgalmasabb talán a Kisbolygó című kép, amely Székesfehérvár 360 fokos panorámájából készült és 120 darab fotóból lett összeállítva. A negyvenhárom képből álló tárlatot december 18-ig nézhetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában