Mesék a pénzről: bölcsen, gazdagon?

2019.10.20. 07:10

Csóka Judit meseterapeuta visszatérő vendége a VMK Széna téri Tagkönyvtárának

Péntek este a szerző új könyvét, a Mesék a pénzről címűt mutatták be az intézményben.

V. Varga József

A szerző dedikálta is az esten új könyvét Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

Csóka Judit megénekeltette a nagyérdeműt. Stílusosan mit is dalolhattunk volna egyebet, mint a Hegedűs a háztetőn halhatatlan tejesemberének nótáját: „Ha én gazdag lennék… // Temetném a munkát… / Dolgom, gondom másokra hagyom, / Jaj, ha egyszer meggazdagodom…” Aztán meggyújtotta a mesegyertyát, azokért, akik annak idején összegyűjtötték a tanulságos meséket, a mesemondókért, és nem utolsósorban a hallgatóságért.

A szerző dedikálta is az esten új könyvét Fotó: Fehér Gábor

Régóta tudjuk, a mese nem csupán gyermekműfaj, és nem szégyen meglett emberként mesekönyveket forgatni. Hiszen a mese nemcsak elvarázsol, hanem gyógyít is. Az íróval Király Levente, a Corvina Kiadó főszerkesztője beszélgetett. A könyv a pénzhez, illetve annak hiányához való viszonyunkat járja körbe. Olyan kérdéseket firtat: vajon boldoggá tehet-e az a gazdagság, amit nem oszthatunk meg másokkal? Pénzért, valóban mindenre kapható az ember? Melyik a nagyobb úr az életünkben: a bölcsesség vagy a pénz? Ha túlértékeljük a pénz jelentőségét, az boldogtalansághoz és betegséghez vezet. Ha könnyelműen bánunk vele, szegénységre jutunk. Mi lehet a helyes hozzáállás? Csóka Judit a válaszokat most is a népek meséiben kereste.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában