Épületek, részletek különös nézőpontból

2019.09.14. 07:25

Göndöcs Csaba a pillanatot fotózza

Nézd – Lásd – Fotózd – Oszd – e címmel volt látható Göndöcs Csaba kiállítása a Kisfaludi Közösségi Házban.

Bokros Judit

Göndöcs Csaba szereti megörökíteni a pillanat szülte látványt, benyomásokat Fotó: Nagy Norbert

A tárlat záróeseményét, finisszázsát pénteken tartották. A főleg épületeket, épületrészleteket rendhagyó nézőpontból bemutató fotók között Kiss László fotográfus kérdezte az alkotót, Göndöcs Csabát.

Cser-Palkovics András polgármester felvezetésként elmondta: számára az teszi érdekessé a korábban közösségi oldalakon megjelent fényképekből összeállított tárlatot, hogy azok egy-egy pillanatot, részletet örökítenek meg.

Göndöcs Csaba szereti megörökíteni a pillanat szülte látványt, benyomásokat Fotó: Nagy Norbert

Kiss László arról kérdezte Göndöcs Csabát, megelégszik-e azzal, hogy jelenleg mobiltelefonnal fotóz. Az alkotó válasza szerint ez esetben teljesen elégedett, mert az adott pillanat megörökítéséhez az az eszköz a lehető leggyorsabb és legjobb. Kiállításával nem is akart többet közvetíteni annál, mint amit a mobilos képek adhatnak. Itt nem tudatos tervezésről van szó, amelyhez valóban jobb lehet egy fényképezőgép, hanem arról, hogy az adott, hirtelen a szem elé kerülő látványt fotózza.

Szeret „fölfelé” figyelni, érdekesnek találja a perspektívát, a torzulásokat. A Kisfaludon bemutatott képek mögött nincs különösebb érzelem, inkább csak benyomásokat mutatnak. S nincsenek emberek sem a fotókon, amitől egységessé vált az anyag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában