Földre szállt csillag

2019.07.08. 07:35

Szimbiózisban a helyszín és a felcsendült dallamok Alsószentivánon

Mármint nem sztárra kell gondolni – reflektálva a címre – Mészáros János Elek személyében, ő ugyanis sosem tekintette magát annak, ­hiába hagyott már maga mögött több mint ezerkétszáz koncertet.

Szanyi-Nagy Judit

Ki éberen figyelt, ki lehunyta szemét – de a dal mindenkihez elért Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Ő egy olyan csillag, aki az alcsútdobozi református egyházközség köszöntését hozta el Alsószentivánba, hasonlóan a betlehemi csillaghoz: segítséget adva Jézus követéséhez.

Ki éberen figyelt, ki lehunyta szemét – de a dal mindenkihez elért Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Érthető hát, hogy az est – ennek szellemében – az Ave Mariával kezdődött, s már itt látszódott: a vendégek egyáltalán nem bánták meg, hogy kilátogattak az immár másodjára megrendezett Nyári dalestre. Az első alkalmon Pitti Katalin volt a meghívott előadó, szintén a hely miliőjéhez illően, tudtuk meg Husvéth Imre polgármestertől. A rendezésben ezúttal különbözött a helyszín: a „várt” égi áldás megérkezett, így a templomkert helyett a templombelső szolgáltatott kiváló helyszínt és akusztikát. Ahogyan telt az idő, s egymást követték a dalok, úgy ismertük meg egyre jobban Mészáros János Eleket: többek között megtudtuk, hogy okleveles agrármérnök, 29 éve presbiter – és hogy a népdalokat éppolyan jól elénekli, mint a daljátékbetéteket. Szívvel, lélekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában