Ferenczy-Nagy Bogiék a FEZEN-re várják rajongóikat

2019.07.26. 07:02

Búcsúzik a közönségtől a 21 Gramm Akusztik

Búcsúkoncert lesz – jelentette be nemrég a fiatalokból álló fehérvári zenekar, a 21 Gramm Akusztik, amelynek énekesét, Ferenczy-Nagy Boglárkát kérdeztük.

Bokros Judit

A 21 Gramm Akusztik csapata több tehetségkutatón, fesztiválon is szerepelt Fotó: Az együttes

Elmerengős, borongós, lágy, harsány, vidám – a 21 Gramm Akusztik dalaiban e hangulatok mindegyike fölfedezhető, valahogy egyszerre sugároznak boldogságot és közvetítenek némi keserűséget, a maguk ifjonti módján. Talán ezért is lett Keserédes a zenekar első – és most úgy tűnik, utolsó – lemezének címe is.

A közösségi oldalon közölt, szépen megfogalmazott vallomás szerint ugyanis a középiskolásoknak szervezett fehérvári tehetségkutatón 2017-ben feltűnt, Arany Dobverő-díjat szerzett zenekar tagjai egyelőre befejezik a közös munkát. Utolsó koncertjükké a FEZEN-es fellépést nevezték ki, amelyre pénteken 15 órakor kerül sor.

A csapat énekesnője, az idén érettségizett Ferenczy-Nagy Boglárka a miértről röviden elmondta: a döntés hosszabb folyamat eredménye, már egy ideje érlelődött. Körülbelül három hete gondolták úgy, hogy kimondják és közzéteszik azt, ami fejben már megfogalmazódott. Nagyon hálásak közönségüknek és követőiknek az elmúlt több mint két évért, mert arra, amit tőlük kaptak akár a koncerteken, akár visszajelzésekben, mindig emlékeznek majd. Az okokat firtatva Bogi egyebek mellett az időhiányt is megemlítette.

A 21 Gramm Akusztik csapata több tehetségkutatón, fesztiválon is szerepelt
Fotó: Az együttes

Tény, hogy az öttagú csapat tagjainak – a zenészek: Kun Balázs (basszusgitár), Pétervári Henrik (zongora, harmonika), Komlódy Márk (cajon), Váradi Imre (gitár) – egyre nehezebb összehangolni a találkozást, a próbákat, mert az életük más-más irányt vesz. Van, aki egyetemre készül, más már végzett, van, aki dolgozik, más pedig most keres munkát. Bogi épp ez utóbbi fázisban van, mert a Színház- és Filmművészeti Egyetemre egyelőre nem vették föl. Mindenképpen újra próbálkozik jövőre, addig viszont dolgozni szeretne, s inkább a színház irányába mozdulna. A dalszövegírást azonban folytatja, nem is tudná abbahagyni – tette hozzá. Szívesen csatlakozna még zenekarhoz, mert szereti ezt a közeget, és az elmúlt időszak – társaihoz hasonlóan – sok élményt adott neki. Ő úgy véli: az sincs kizárva, hogy egyszer, később, még újra összejönnek, ám ez csupán egy lehetőség.

Rengeteg jó koncertet adtak, Fehérváron kívül felléptek például a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, a Garázsband Fesztiválon, szerepeltek tehetségkutatókon, s a legfrissebb emlék az ópusztaszeri Hello Ugar, amelyen másodszor vettek részt. Ezek mögé sorakozhat föl most a pénteki FEZEN-es koncert, amely a búcsú jegyében érzelmileg meghatározóbb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában