minden korosztály számára

2019.06.25. 07:02

Múzeumok éjszakája a Kula-toronyban

A múzeumok éjszakája rendezvénysorozatába idén a második alkalommal kapcsolódott be a szabadbattyáni Kula-torony lelkes csapata.

FMH

A gyerekek kézműveskedhettek is Fotó: Pesti Tamás

Váczi-Tóth Bernadett főszervező és önkéntesei minden korosztály számára tartogattak izgalmas, interaktív programokat. A fehérvári Szabad Színház társulata az Ellopták az aranyszőrű bárányt című bábelőadásával szórakoztatta a nagyérdeműt. A gyerekek kézműveskedhettek (karagöz bábú, ramadán lámpás és tulipán készült) és játszva gyűjthettek pontokat az Evlia Cselebi nyomában

címet viselő kalandjátékban.

A gyerekek kézműveskedhettek is Fotó: Pesti Tamás

Az időjárás ezúttal nem kedvezett a résztvevőknek, de a szervezők ettől függetlenül gasztronómiai élményről és az épületben látható késő római és török kori, illetve településtörténeti kiállítások bemutatásáról is gondoskodtak. A Váczi Márk történész-néprajzkutató által tartott tárlatvezetések előtt és után török étel- és italkóstoló várta a kitartó vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában