Az általuk képviselt értékeket ismertetik meg az osztályokkal

2019.05.22. 07:05

Történelmi és mai bélyegek szerepelnek a Vasvári tárlatában

Különleges történetekről mesélnek azok a bélyegek, amelyek a Vasvári Pál Általános Iskolában kaptak helyet két hétre.

S. Töttő Rita

A bélyegek történeteket mesélnek és kultúrát hordoznak Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Május 21-én, a honvédelem napján nyílt kiállítás kedden a Vasvári Pál általános Iskolában, amelyet Laczkó Gábor, az iskola igazgatója nyitott meg.

A bélyegek történeteket mesélnek és kultúrát hordoznak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör tárlatán csodaszép – többek közt mese- és az iskola névadójához kapcsolódó 48-49-es – bélyegek láthatók. Laczi Zoltán, a kör elnöke elmondta: – Szeretnénk megmutatni az érdeklődőknek azokat az értékeket, amelyeket a bélyegek tartalmaznak. A következő másfél-két hétben minél több osztálynak szeretnénk megmutatni a gyűjteményt, s elmesélni nekik, hogyan készül a bélyeg, milyen történeteket hordoznak.

Viza Attila, a terület önkormányzati képviselője is üdvözölte a tárlatot: – A bélyegek kutatása révén megismerhetjük egy ország, egy nemzet, egy tudomány, egy szakma történetét. Rengeteg barátot, kapcsolatot, történetet ismerhetünk meg általa, hiszen minden bélyeg mesél valamiről, emléket hordoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában